נשאות לתלסמיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשאות לתלסמיה?
    אני
    03/02/2012

שלום. הריון שבוע 6. רציתי לשאול לגבי תלסמיה- אם ספירת הדם שלי תקינה כלומר המוגלובין 12 , האם בכל זאת עלי לעשות את הבדיקה של נשאות לתלסמיה? (אנחנו ממוצא מרוקו) או שאם המוגלובין תקין בספירת דם אז אין צורך בבדיקה הספציפית יותר לנשאות הגן לתלסמיה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשאות לתלסמיה?

הוספת תגובה

• נשאות לתלסמיה? - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    06/02/2012

מרבית הסיכויים שאין לך תלסמיה - אך ישנם מדדים נוספים בספירה שמסייעים במתן תשובה יותר ברורה על כך (ת MCV וכדומה). תתיעצי עם רופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאות לתלסמיה.....

אני
    06/02/2012

רציתי לשאול האם כל מי שמוצאו ממרוקו צריך לעשות את בדיקת הדם הספציפית לנשאות לתלסמיה או שאם ספירת הדם תקינה אז לא צריך בדיקה ספציפית.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאות לתלסמיה..... - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    07/02/2012

בעקרון, אם רופא המשפחה מתרשם מהמדדים בספירת דם רגילה שהיא תקינה לא נהוג לבצע בדיקה ספציפית לתלסמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו