אוטיזם- גנטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוטיזם- גנטיקה
    יפה ירקוני
    18/02/2012

שלום רב,
    יש לי ילד בן 8, שאובחן בגיל צעיר כאוטיסט בתפקוד גבוה. כמו כן יש לי בת, בת 4, רגילה ובעלת התפתחות תקינה. לפני לידת הבת עברתי ייעוץ גנטי, ונאמר לי שבמקרה של אוטיזם, אי אפשר לחזות מראש, אי אפשר כמובן לראות זאת לא במי שפיר, ולא באולטרסאונד, ואי אפשר לעשות שום דבר כדי למנוע הישנות של אוטיזם במשפחה. להיפך, כשיש כבר ילד אחד סבירות גבוהה לילד אוטיסט נוסף.לכן מה שנאמר לי ע"י אותה גנטיקאית שמדובר ברולטה רוסית. מדובר בלקיחת סיכון, ואם רוצים עוד ילד, צריך פשוט לקפוץ למים העמוקים ולקוות לטוב, ושהדבר החיד שאולי ניתן לעשות, הוא לדאוג שתצא בת (בגלל היחס של 1-4 בין בנים לבנות בספקטרום). אגב, גם אם תצא בת זו לא ערובה לכך שהיא תצא בריאה, הרי יש בנות אוטיסטיות..וגם, בזמנו בירת מין היילוד היתה לא חוקית בארץ.
    רציתי לדעת האם יש איזשהם חידושים בתחום הגנטיקה של האוטיזם, או בדיקות נוספות, או אפשרות לבחור את מין היילוד שיכולים לעזור לי בשיקולים של האם להביא או לא להביא ילד נוסף...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוטיזם- גנטיקה

הוספת תגובה

• יש לי נכד אוטיסט יש סבירות של תורשה

נעמי
    22/09/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו