מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כליה אגניתנינה19/02/2012
שלום,
אני בת 34, שבוע 26, הריון שני, אם לבן בריא. יש לי אח עם פיגור לא מאובחן, אני נשאית של טיי זקס, בעלי כרגע בבירור נשאות. אחותי נמצאה נשאית של X שביר, אני נבדקתי ואינני נשאית. סקירות של ההריון הנוכחי (נקבה) העלו כליה אגנית, שאר מדדי העובר תקינים, מערכת השתן תקינה. עשיתי מי שפיר, ממתינים לתוצאות. פיש תקין. שאלתי היא האם ניתן לבקש בדיקות ספציפיות במי השפיר לתסמנות שונות (ווילאמס, פרדר ווילי ואחרות) או שהרופא מחליט מה בודקים או שמדובר בבדיקה שגרתית. בנוסף, נאמר לי שלא שהעוברית לא נבדקה לטיי זקס אף על פי שאני נשאית. האם זה נורמלי או שעלי להתעקש על ביצוע בדיקה זו במי השפיר (שנשמרו).
אני לחוצה בשל גיל ההריון המתקדם..
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אגנית - תגובה
פרופ' אוהד בירק19/02/2012שני דברים נוספים שאת יכולה לשקול הם: צ'יפ גנטי - CGH - על דגימת מי השפיר בעלות של כ-3000 ש"ח - אם מעוניינת, יש להודיע מיידית למעבדה בה דגימת מי השפיר כדי שלא תושמד בתום בדיקת הכרומוזומים. בדיקה זו יכולה לזהות אחוזים בודדים של בעיות שלא מתגלות בבדיקת מי השפיר הרגילה. לשיקולכם אם לעשות או לא. כמו כן אולי כדאי לחשוב על אולטרסאונד כליות לך ולבעלך שמא יש לכם כיליה אגנית. וכמובן - הנאמר כאן איננו מכסה הכל ואיננו מהווה תחליף ליעוץ גנטי פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

