כליה אגנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כליה אגנית
    נינה
    19/02/2012

שלום,
    אני בת 34, שבוע 26, הריון שני, אם לבן בריא. יש לי אח עם פיגור לא מאובחן, אני נשאית של טיי זקס, בעלי כרגע בבירור נשאות. אחותי נמצאה נשאית של X שביר, אני נבדקתי ואינני נשאית. סקירות של ההריון הנוכחי (נקבה) העלו כליה אגנית, שאר מדדי העובר תקינים, מערכת השתן תקינה. עשיתי מי שפיר, ממתינים לתוצאות. פיש תקין. שאלתי היא האם ניתן לבקש בדיקות ספציפיות במי השפיר לתסמנות שונות (ווילאמס, פרדר ווילי ואחרות) או שהרופא מחליט מה בודקים או שמדובר בבדיקה שגרתית. בנוסף, נאמר לי שלא שהעוברית לא נבדקה לטיי זקס אף על פי שאני נשאית. האם זה נורמלי או שעלי להתעקש על ביצוע בדיקה זו במי השפיר (שנשמרו).
    אני לחוצה בשל גיל ההריון המתקדם..
    אודה לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כליה אגנית

הוספת תגובה

• כליה אגנית - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    19/02/2012

שני דברים נוספים שאת יכולה לשקול הם: צ'יפ גנטי - CGH - על דגימת מי השפיר בעלות של כ-3000 ש"ח - אם מעוניינת, יש להודיע מיידית למעבדה בה דגימת מי השפיר כדי שלא תושמד בתום בדיקת הכרומוזומים. בדיקה זו יכולה לזהות אחוזים בודדים של בעיות שלא מתגלות בבדיקת מי השפיר הרגילה. לשיקולכם אם לעשות או לא. כמו כן אולי כדאי לחשוב על אולטרסאונד כליות לך ולבעלך שמא יש לכם כיליה אגנית. וכמובן - הנאמר כאן איננו מכסה הכל ואיננו מהווה תחליף ליעוץ גנטי פרטני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו