בדיקות גנטיות ללקויי שמיעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות גנטיות ללקויי שמיעה
    מיה
    27/02/2012

שלום שמי מיה
    אני לקויית שמיעה מלידה (עם מכישירים) ושומעת גם בלי מתכננת להיכנס להריון בקרוב
    האם עלי לעבור בדיקות גנטיות מיוחדות שקשורות לחרשות וכו ואם כן אז איזה בדיקות יש לציין שאין במשפחתי עבר של בעיות שמיעה וחרשות (לא גנטי) בנוסף נאמר לי בדיקות הגנים אשר נבדקים בבדיקות לקראת הריון הם קונקסין 30 וקונקסין 26- הגנים להם השכיחות הגבוהה ביותר במעורבות בלקויות שמיעה על רקע גנטי אילו עוד בדיקות צריך לעבור חוץ משתיהן מעבר לבדיקות הרגילות המומלצות והיכן אני פונה לשם כל הבדיקות בקופ"ח או צל גנטיקאי באופן פרטי
    אשמח לתשובה ותודה על הסבלנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות ללקויי שמיעה - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    27/02/2012

תבצעי קודם את הבדיקות הרגילות לשני הגנים האמורים. אם לא תימצא הבעייה, אפשר לבדוק גנים נוספים, כאשר הטוב ביותר כיום הוא בדיקה בטכנולוגיה חדשה של קביעת הרצף המלא של כל הגנים הידועים כקשוירם בחרשות - במחיר של 2000-3000 ש"ח. לכל הבירור הנ"ל - הטוב ביותר הוא לפנות ליעוץ גנטי רגיל במכון גנטי באזור ממגורייך. הם יסבירו הכל ויתאמו הכל. אין צורך בשירות פרטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו