מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
רפואה פרטית > פורומים רפואיים > פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי >מחלות גנטיות שכיחות אצל מצרים קראים
- מחלות גנטיות שכיחות אצל מצרים קראיםדוד12/04/2012
אני בת 50 נשואה +2. נולדתי בארץ , אך הוריי נולדו במצרים. הם מצרים קראים. אני נשואה ליהודי ממוצא רומני.שאלתי בהנחה, שילדיי ינשאו ,ורוב הסיכויים שינשאו ליהודים לא מצרים קראים.(כי הם לא מעורים בעדת הקראים, וגם היום יותר ויותר קראים מתחתנים עם לא קראים)
1)האם זה משמעותי לגבי ייעוץ גנטי במידה ויילדי יתחתנו ויירצו להביא ילדים לעדכן, שאמם היא מצרית קראית?
2)האם זה ,שאני האם ממוצא קראי מגביר את הסיכויים, שיוולדו לי נכדים עם מחלות גנטיות, שמיוחדות לקראים אפלו, שגם אני וגם ילדיי לא נשואים לקראים?
3)אלו מחלות גנטיות מקובל לבדוק אצל מצרים קראים לפני הבאת ילד לעולם? האם גם אצל ילדיי צריך יהיה לבדוק אותן?
המון המון תודה על העזרה !!!!!!!!!חג שמח!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות גנטיות שכיחות אצל מצרים קראים - תגובה
פרופ' אוהד בירק14/04/2012ראי תשובתי בפורום השני. שבת שלום :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?
האם יש לכם ביטחון עצמי?
מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
טיפול רב תחומי בהשמנה
כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)