סקר שליש הראשון בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקר שליש הראשון בהריון
    כרמלה
    05/05/2012

שלום רב,
    אני אחרי 3 הפלות ולאחר דימום בהריון נוכחי מקבלת פעמיים בשבוע זריקת פרגניל לתמיכת הריון. לפי מה שאני מבינה פרגניל זה אותו הורמון שאחראי גם על הערך של בטא בדם. האם מדובר באותה בטא שבודקים גם בסקר שליש הראשון בהריון? כי הרי במקרה שלי זה יהיה ערך שמושפע מזריקה ?
    ועוד שאלה אחד. במקרה ולא מדובר באותה בטא כמובן. אני בקופת חולים מכבי ולא ניתן לקבל ערך משוכלל בין סקר שליש הראשון ושני. אני באוגוסט אהיה בת 35 , התל"מ בתחילת דצמבר , מדובר בהריון אחרי סבב 7 של ivf ואם תהיה לי אפשרות לא לעשות דיקור מי שפיר לא אעשה זאת. לכן רופא שלי ממליץ לעשות בדיקות סקר במעבדות זר באופן פרטי. מה עמדתכם בנושא זה?
    תודה רבה וסליחה על האורך של השאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקר שליש הראשון בהריון

הוספת תגובה

• סקר שליש הראשון בהריון - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    07/05/2012

אכן מדובר באותו beta hCG. את יכולה להתיעץ עם רופא הנשים לגברי אפשרות של לדלג על מנה אחת או שתיים של הטיפול ומידת היעילות בשיפור אמינות הבדיקה אל מול מידת הסיכון בכך. השקיפות העורפית, עצם האף, סקירה מורחבת יכולים לסייע חלקית בקבלת ההחלטות שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו