ייעוץ גנטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ גנטי
    טניה
    09/05/2012

שלום רב!
    אציין תחילה שביקרתי לפני כשבוע במכון הגנטי עם פרופ' בירק.
    אני בהריון ראשון בשבוע 29 עם שני ממצאים חריגים שעלו מהסקירה המאוחרת: קשת אאורטה ימנית וכן אקוגניות באונה התחתונה של ריאתו הימנית של העובר. בעקבות ממצאים אלו ביצעתי בדיקות אולטראסאונד למעקבים וכן בדיקת מי שפיר ופיש לדיג'ורג' שיצאו תקינות. בעקבות כך, הוצע לי להמשיך עם בדיקת צ'יפ גנטי ושם נמצאה מיקרודופליקציה בכרומוזום X22.31. לאחר שיחה על הממצאים הובהר לי שאין איזשהו קשר ברור בין ממצא זה לבין בעיות הקשורות לפיגור שכלי אך לא ניתן לגמרי לשלול קשר כזה כיוון שלפי מחקר מ2010 נמצאו 69% בעלי פיגור בדרגות שונות, כולל קווים אוטיסטים, מתוך מדגם של 35 אנשים הנושאים מיקרודופליקציה זו (אחת הבעייתיות היא שלא ידוע אם הנבדקים נושאים גנים נוספים שאינם נורמליים..). מממחקר עדכני יותר משנת 2011 נבדקו 72 זכרים ולא נמצאה עדות כזו. כיצד ניתן לשקלל את הסיכון לפיגור שכלי על פי נתונים אלו ונתונים חשובים אחרים ממחקרים אלה מתוך נתוני שני המחקרים הנ"ל שהוצגו לי ע"י פרופ' בירק?
    שאלה נוספת: אחייניתה של אימי, ספיר היא בעלת פיגור כלשהו שאבחנתו לא ידועה לי. האם אוכל למסור לפרופ' בירק את תעודת הזהות שלה על מנת שאוכל לפחות לשלול קשר בין המקרה שלה למקרה של עוברי ולהבין מכך האם מצבה מסכן את בריאותו השכלית של עוברי (לא מבקשת אבחנה מדוייקת)? אוסיף ואציין שמבירור עם אימא של ספיר התברר שבהריון של ספיר בדיקת חלבון עוברי היתה תקינה ולכן לא בוצעה בדיקת מי השפיר. האם ניתן להניח שלו הייתה מבצעת מי שפיר או בדיקות גנטיות כגון נשאויות כמו נשאות לאיקס שביר (לא ידוע לי אם עשתה בדיקות אלו..), אזי ניתן היה למנוע הולדה של ילדה מפגרת? (לא ידוע לי אם אכן יש לספיר איקס שביר, רשמתי רק לצורך השאלה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ גנטי

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    10/05/2012

לגבי המידע בהקשר לדופליקציה טאין לי מה להוסיף למה שנאמר בפגישה.
    לגבי הקרובה עם האחור ההתפתחותי, הטוב ביותר הוא מכתב מהאם שלה המאשר לי עיון בתיק הרפואי / גנטי שלה מבלי להעביר לכם את תוכנו אך כן להסיק ממנו לגבי בדיקות אפשריות עבורכם. ניתן לברר כיצד לתאם זאת במזכירות המכון הגנטי. או אף טוב מזה, להפנות אותה אלי או לרופא גנקטיאי אחר על מנת לעיין בכל המסמכים, לבדוק אותה ולהסיק מסקנות בהקשר שלה ובהקשר שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה ושאלה נוספת חשובה!!!

טניה
    10/05/2012

פרופ' בירק תודה על המענה המהיר!

אינני בטוחה אם יש בוודאות תיק גנטי של ספיר אצלכם בסורוקה ויש קצת בעייה של שיתוף פעולה מצד אימה של ספיר, כלומר אני אצטרך לנמק לה בדיוק מדוע אנחנו צריכים לעיין בתיק של ביתה אם בכלל קיים וכמו כן היא תפיץ את זה לקרוביי משפחה שאיתם אנחנו מסוכסכים. ידוע לי שספיר מטופלת ע"י פסיכיאטר ולומדת בביה"ס לחינוך מיוחד. כמו כן , כשאימי שוחחה עם אימה השבוע, נאמר שלאחר שספיר נולדה רצו לבדוק ממי "ירשה" את הגן או קבוצת הגנים האחראים על הפיגור שלה. לפי דברי אימה של ספיר, אביה של הילדה שהוא דוד שלי, נבדק לעניין זה והגנ/ים הנ"ל לא נמצאו אצלו. על כן הסקתי שזה הגיע מאימה, אך כמובן שאינני סגורה על כך.
    ברצוני לשאול אם אוכל להשאיר במכון הגנטי את מס' תעודת הזהות של ספיר על מנת לפחות לבדוק אם יש תיק שלה אצלכם. אם כן, כל מה שארצה לדעת זה האם קיים בכלל קשר כלשהו בין הפיגור של הילדה למצב דומה שיכול חלילה להיות בעובר שלנו? מעבר לזה איני רוצה את האבחנה המדוייקת כיוון שאני מבינה שאצטרך לשתף את קרוביי בבעיותיי . אני שואלת שאלה כללית מאוד וכל רצוני הוא להירגע גם מאחר וזהו נושא רגיש ופרטי ואיני רואה בשאלתי סיבה מוצדקת לשתף את המשפחה המורחבת כיוון שאין לי כלל צורך לדעת מהו הגן המסוים הפגום אצל הילדה, זאת אולי ארצה במועד מאוחר יותר, אז אני מודעת לכך שאהיה חייבת לשתף את אימה של הילדה ובעצם את המשפחה המורחבת כולה. אודה אם תוכל לשתף איתי פעולה כיוון שזה יעזור לי לעבור את המשך ההריון ללא דאגות מיותרות. במידה ובכל זאת לא תוכל לענות לי ישירות (ב"כן" או "לא") לשאלתי החשובה, האם יש באפשרותך למסור תשובה זו לד"ר זיוה בן נריה מהדסה, המתכתבת איתך בימים אלה דרך המייל (היא כמובן לא תמסור לי מידע נוסף מעבר לתשובה לשאלתי)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו