טיי זקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיי זקס
    ליהי
    20/05/2012

שלום רב,
    אני בת 32 בעלי בן 34 .
    מוצא סביי וסבותיי מ2 הצדדים =תימן , מוצא הורי בעלי= מרוקו .
    לפני חודשיים הלכתי לבצע בדיקות סקר גנטיות לקראת תכנון כניסה להיריון. הגנומטר המליץ על 5 בדיקות : טלסמיה, תסמונת X שביר, ניוון שריריםsma ,ציסטיק פיברוזיס,חירשות. ביצעתי את הבדיקות הנ"ל והכל יצא תודה לאל תקין.
    לאחר קריאה באינטרנט על הבדיקות המומלצות ובעקבות שיחות עם נשים שכבר עברו את השלב הזה לפניי. ראיתי שמאוד מומלץ לעשות את בדיקת טיי זקס שהיא בשכיחות גבוהה. כל מי שדיברתי איתה עשתה היא או בעלה את הבדיקה הנ"ל. אני קצת חוששת שלא עשיתי את הבדיקה הנ"ל פניתי לקופת החולים והם אמרו לי שאם אין המלצת הגנומטר אני לא יכולה לעשות את הבדיקה הנ"ל . גם אם אני רוצה לשלם עליה את הסכום המלא.
    והפתרון שהם נתנו לי זה לברר במרפאות שלא שייכות לקופה שעושות בדיקות גנטיות .
    רציתי לשאול 2 שאלות:
    1) למה לא המליצו לי על הבדיקה הזו. אם היא בשכיחות גבוהה. והאם כדאי לעשות אותה בכל זאת בשביל השקט הנפשי?
    2) למי אני פונה והיכן מבצעים את הבדיקות האלו באופן פרטי?
    תודה רבה
    ליהי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיי זקס

הוספת תגובה

• טיי זקס - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    21/05/2012

בעבר ביצעו בדיקת נשאות לטייז זקס לכל האוכלוסיה היהודית. לאחר שעברו על נתונים של עשרות אלפי בדיקות נמצא שמחלה זו איננה קיימת ביהדות תימן ולכן שינו את ההמלצות לפני כשנה: כיום, אם אחד מבני הזוג ממוצא תימן אין המלצה או צורך (או מימון של משרד הבריאות) לבדיקה זו. אם את מעוניינת בכל זאת, תבררי במכון הגנטי בשיבא או במעבדות פרטיות כגון פרונטו ברמת גן או GGA בקצרין. אבל כאמור, אין כל המלצה לביצוע הבדיקה במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו