חלבון עוברי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלבון עוברי
    אני
    21/05/2012

שלום,אני בת 28 בשבוע 17 ביצעתי בדיקת חלבון עוברי, לפני כן לפי השקיפות עורפית ובדיקת הדם היה סיכון של 1:10000 ולאחר החלבון שיצא 1:1100 הסיכון המשוקלל של שלושת הבדיקות יצא 1:630. היום עשיתי סקירה מורחבת וההייתי אמורה להיות לפי החישוב הרגיל שבוע 20+6 אבל לפי המשקל והבדיקות יצא שבוע 21+5 כלומר כמעט שבוע הפרש. יכול להיות שזה מה שהשפיע בצורה כזו דרסטית על העלייה בסיכון של שקלול התוצאות? אם היו מחשבים את בבדיקת חלבון עוברי כאילו אני שבוע 18 ולא 17 האם התשובה הייתה משתנה ? ואם כן, לטוב או לרע? סליחה על השאלה הארוכה.האם השקיפות יכולה להרגיע... במידה ולא האם 1:630 ולפי כל הנתונים היית ממליץ מי שפיר? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי

הוספת תגובה

• חלבון עוברי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    21/05/2012

רמות AFP בנסיוב עולות במשך ההריון עד ל- 32 שבועות. לכן חשוב להעריך את הרמה כנגד גיל ההריון. הרמות ב-18 שבועות גבוהות יותר מאשר ב 17 לכן טעות בהערכת גיל ההריון עלולה לגרום לטעות בחישוב הסיכון שקשור לרמה. כמובן תמיד נשאלת השאלה אזה הערכה מוטעת (אם בכלל), הראשונה או השניה? בכל מקרה, דרגת הסיכון אשר 1:380 ויותר נחשבת כסיכון מוגבר. מעל רמה זו יש בד"כ המלצה לשקול ביצוע בדיקת מי שפיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו