בלות מוקדמת וגנטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלות מוקדמת וגנטיקה
    קרן
    20/06/2012

שלום רב
    אני בת 34 סובלת מרזרבה שחלתית נמוכה ומרמות נמוכות של אסטרוגן
    אני מתגוררת בחו"ל והרופאה הציעה לעשות לי בדיקה גנטית לבירור הסיבה של המנופאוזה המוקדמת יחסית של הגוף שלי..
    לא הבנתי בדיוק איזו בדיקה זאת וטרם ביצעתי אותה אבל קראתי באינטרנט שיכולות להיות שתי מחלות גנטיות שיגרמו לבלות מוקדמת ושאלותיי הם:
    הייתי בהריון בעבר פעמיים וביצעתי בישראל בדיקת נשאות ל - X שביר ונמצא שאיני נושאת את הגן...
    לגבי תסמונת טרנר - אני אומנם נמוכה (1.55) אבל כך גם כל משפחתי, התפתחותי הגופנית נראית תקינה ואינה תואמת את מאפייני בעלי התסמונת, כמו כן ילדתי בעברי
    בקלות... האם בכל זאת יכולה להיות לי התסמונת האמורה? אם כן - האם יש דרך לטפל בבעיה כי זה גנים אז לא נראה לי סביר שיש טיפול במקרה כזה..

אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלות מוקדמת וגנטיקה

הוספת תגובה

• בלות מוקדמת וגנטיקה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    21/06/2012

על פי רוב בנות עם תסמונת Turner אינן נכנסות להיריון אצמנם יש מקרים נדירים שכן. בתסמונת זו יש בעיות אחרות לרבות בעית לב. לא נשמע שזה מקרה אצלך. כאמור נשאות ל FRAXA ידועה כקשורה לבלות מוקדמת אבל גם זה קיים אצלך כנראה. נדמה לי שהבעיה הינה נשית והורמונלית אצלך והטיפול צריך להיות בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו