מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות לזיהוי פיגור בעוברטל25/06/2012
אני בת 42, בהריון ראשון, שבוע 21
יש לי אח אחד, בכור, עם פיגור שכלי על רקע לא ידוע.
תוצאות הבדיקות הבאות יצאו תקינות או ללא ממצא:
בדיקת מי שפיר - תקינה
בדיקת צ'יפ גנטי לאחי - ללא ממצא
בדיקת x-inactivation לאמי - ללא ממצא
בדיקת קריוטיפ - לי ולאחי - תקינה
השארתי דגימת מי שפיר במעבדת ביה"ח שבו ביצעתי את בדיקת מי השפיר (אסותא).
האם יש בדיקות נוספות, מלבד אלה שעשיתי לאמי ולאחי, או את אחי על מנת לנסות לגלות את מקור הפיגור של אחי, או לגילוי פיגור שכלי או אוטיזם בעובר?
(אבי נפטר, כך שלא ניתן יהיה לבדוק אותו, במידה קיימת בדיקה שבה בודקים את האב של הילד עם הפיגור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לזיהוי פיגור בעובר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר25/06/2012הגורמים לפיגור שכלי הינם רבים מאד וכולל בעיות תורשתיות ולא תורשתיות. כל בדיקה ספציפית דורשת ראשית כל אבחנה של אחיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הודעה לגבי מניעת פיגור בעובר
טל26/06/2012אחי עבר אבחון אצל גנטיקאי (דר' בורוכוביץ' מחיפה), ולא היה ממצא שהוא.
בשאלה פירטתי את הבדיקות שעברנו:
בדיקת צ'יפ גנטי שעשו לו (לאחי) - יצאה ללא ממצא שהוא.
קריוטיפ לאחי - תקינה
קריוטיפ לי - תקינה
איקס אינאקטיביישן לאמי - ללא ממצא שהוא
שאלתי היתה: האם מעבר לבדיקות אלה, יש בדיקות נוספות שאני לא מודעת להן ושאפשר לעשות לי/ לאחי/ למי שפיר?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)