אפשר לכפות מסירת מידע גנטי על אח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר לכפות מסירת מידע גנטי על אח?
    מאיה
    30/06/2012

אני בת 44, אם חד הורית לתינוקת בת שנה ו-4 חודשים ומעוניינת בהריון נוסף. הבעיה היא שרק בחודש השישי להריון הראשון גיליתי שאחי לוקה בתסמונת כלשהי (שאם תתגלה אצל בתי, זה יקרה בסביבות גיל ההתבגרות), וכן שיש לו מספר בעיות נוספות. המידע לא הגיע ממנו. בסופו של דבר קיבלתי מעט מידע ממנו, ממנו הסתבר שהוא לא דיווח בכלל על קיומי למכון הגנטי באיכילוב. בהמשך, הוא נתן ויתור סודיות שאותו ביטל, ובפגישה עם המכון למעשה לא קיבלתי שום מידע. בהמשך נתן ויתור סודיות שהנוסח שלו לא מאפשר קבלת מידע בכלל. הוא נשוי ללא ילדים, בן 46.
    בעקבות זאת אחי ואני מסוכסכים ואיננו בקשר, רק דרך ההורים. לאחרונה ביקשתי ממנו שוב ויתור על סודיות, שנוסח על פי החוק, והתייחס גם לצאצא עתידי. הוא בתגובה הודיע שהוא לא אחראי לשום דבר עתידי וסירב למסור כל מידע.
    בתי מתפקדת ומקסימה, אך נולדה עם מגוון בעיות שאין לי מושג אם הן קשורות בתורם או בי ואנו נמצאות בתהליך של בירור גנטי, במטרה, בין היתר, להחליט אם להשתמש באותו תורם או בתורם אחר. שאלותיי:
    1. האם ניתן לכפות על המכון הגנטי או על כל גוף אחר, למסור לי את המידע הגנטי?
    2. האם העובדה שאחי מסר למכון הגנטי שהוא בן יחיד והעלים את קיומי, מנוגדת לחוק?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר לכפות מסירת מידע גנטי על אח? - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    01/07/2012

1. לא ניתן להכריח גילוי מידע של אדם אחר
    2. אי גילוי מידע על ידי מטופל אינו חכם אבל אינו בלתי חוקי.

לפי הדיווח שלך קיימת בעיה אתית לדעתי. מותר לך לבקש מרופא המטפל שלך להתיעץ עם גורם אתי על מנת להכריע כיצד להתקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו