סיסי שיליה ומי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיסי שיליה ומי שפיר
    אני
    30/07/2012

שלום,

אני בת 43 אמא לשני ילדים בגילאי 4, 6. הריון שלישי הסתיים בגרידה בשבוע 24 בשל מוזאיקה טרנר .
    אני בהריון בשבוע 8.
    הפעם, ברצוני לדעת מוקדם ככל הניתן אם חלילה יש בעיה בעובר.

הבנתי שניתן לעשות סיסי שילה בשבוע מוקדם יחסית (ולא להמתין עד השבוע בו עושים מי שפיר).

שאלותיי:

1) אם אני עושה סיסי שיליה, האם יהיה מותר לעשות מי שפיר (או שמי שפיר בודקת דברים שלא נבדקים בסיסי שיליה)?

2) אם עושים סיסי שיליה ויוצא תקין, האם תמליצו לעשות צ'יפ גנטי (לאף ילד שלי לא עשיתי ציפ גנטי, אלא מי שפיר בלבד, חוץ מכל בדיקות הסקר והסקירות באוטרסאונד)

מתי מומלץ לעשות ציפ גנטי?

(אני מוצא מזרחי ובעלי ממוצא אשכנזי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיסי שיליה ומי שפיר

הוספת תגובה

• הבהרה

אני
    30/07/2012

בשאלה מס ' 1 - הכוונה כמובן, האם יהיה מיותר לעשות מי שפיר אם עושים סיסי שיליה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיסי שיליה ומי שפיר - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/07/2012

בדיקת סיסי שליה מיועדת לבדוק מספר ומבנה כרומוזומים. אם תקינה אין אינדיקציה לעשות אותה בדיקה במי שפיר. אם לא תקינה לפעמים יש ענין לאמת את הממצא במי שפיר, תלוי בממצא. בדיקות אחרות במי שפיר (למשל זיהום CMV) לא בודקים בסיסי שליה.

צ'יפ גנטי מומלץ כאשר בדיקת קריוטיפ תקינה ויש ממצא אחר שמחשיד לקיום בעיה כרומוזומלית (למשל ממצאים בבדיקה על שמעית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו