מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיסי שיליה ומי שפיראני30/07/2012
שלום,
אני בת 43 אמא לשני ילדים בגילאי 4, 6. הריון שלישי הסתיים בגרידה בשבוע 24 בשל מוזאיקה טרנר .
אני בהריון בשבוע 8.
הפעם, ברצוני לדעת מוקדם ככל הניתן אם חלילה יש בעיה בעובר.
הבנתי שניתן לעשות סיסי שילה בשבוע מוקדם יחסית (ולא להמתין עד השבוע בו עושים מי שפיר).
שאלותיי:
1) אם אני עושה סיסי שיליה, האם יהיה מותר לעשות מי שפיר (או שמי שפיר בודקת דברים שלא נבדקים בסיסי שיליה)?
2) אם עושים סיסי שיליה ויוצא תקין, האם תמליצו לעשות צ'יפ גנטי (לאף ילד שלי לא עשיתי ציפ גנטי, אלא מי שפיר בלבד, חוץ מכל בדיקות הסקר והסקירות באוטרסאונד)
מתי מומלץ לעשות ציפ גנטי?
(אני מוצא מזרחי ובעלי ממוצא אשכנזי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
אני30/07/2012בשאלה מס ' 1 - הכוונה כמובן, האם יהיה מיותר לעשות מי שפיר אם עושים סיסי שיליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיסי שיליה ומי שפיר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר30/07/2012בדיקת סיסי שליה מיועדת לבדוק מספר ומבנה כרומוזומים. אם תקינה אין אינדיקציה לעשות אותה בדיקה במי שפיר. אם לא תקינה לפעמים יש ענין לאמת את הממצא במי שפיר, תלוי בממצא. בדיקות אחרות במי שפיר (למשל זיהום CMV) לא בודקים בסיסי שליה.
צ'יפ גנטי מומלץ כאשר בדיקת קריוטיפ תקינה ויש ממצא אחר שמחשיד לקיום בעיה כרומוזומלית (למשל ממצאים בבדיקה על שמעית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)