טרנסלוקציה כרומוזונלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרנסלוקציה כרומוזונלית
    איילת
    15/08/2012

בוקר טוב,

ברשותך שאלה אתית :
    אני נשא טרנסלוקציה כרומוזונלית (כניראה נורשת ) שנתגלתה כאשר ניסיננו להביא ילדים לאחר הפלות מרובות ( תודה לאל יש לנו כיום שלושה ילדים שלפחות שניים מהם נושאים את הטרסלוקציה).

יש לי אחות בת 31 שעומדת להנשא בימים אלה ואני מאמין שתרצה להביא ילדים בקרוב. היא איננה יודעת על הבעיות שהיו לנו.

שאלתי : מתי לדעתך עלי לומר לה על כך ( כפי שהמליץ רופא הנשים של אישתי ) ?
    מצד אחד יתכן שלה אין את הבעיה וזה סתם ילחיץ אותה ומצד שני , יתכן שהם כבר מנסים בימים אלה ולא מצליחים אבל לא משתפים את המשפחה.

פרט חשוב - בגישושים אצל אימי נאמר לי שהאחות הקטנה עברה בדיקת מי שפיר לפני לידתה ( לפני 31 שנה ) והבדיקה היתה תקינה. האם הבדיקות לפני 30 שנה היו מדוייקות כמו הבדיקות היום ואז אין לי בכלל התלבטות ?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרנסלוקציה כרומוזונלית

הוספת תגובה

• טרנסלוקציה כרומוזונלית - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    16/08/2012

כאמור, מדובר בהחלטה אתית וההחלטה היא שלך ולא שלנו. אישית, נראה לי שהמועד הסביר הוא סמוך אחרי הנישואין ולא לפני החתונה, רצוי מאוד לפני שהם בהריון. אבל, כאמור, זו החלטה אישית. בדיקת הכרומוזומים היתה יעילה גם לפני כ-30 שנה אך ברמת דיוק פחותה. מרבית הסיכויים שהבדיקה של אז היתה אמינה אבל בהחלט יש לחזור עליה כדי לוודא. גם אם יימצא שהיא נשאית יש כיום פתרונות יעילים: כיום, אצל נשאים של טרנסלוקציה מאוזנת ישנה אפשרות לבצע בדיקת סיסי שיליה או מי שפיר בתחילת ההריון ולהפסיק אם העובר לא תקין; או לבצע הפרייה חוץ גופית עם איבחון טרום השרשה של העוברים ביום הראשון להריון. כל הנ"ל ממומן על ידי מערכת הבריאות ויוסבר ויתואם אם יהיה בכך צורך ביעוץ גנטי באזור מגוריהם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו