איקס שביר חריג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איקס שביר חריג
    ויקי
    04/10/2012

שלום רב, אני בשבוע 20 להריון. הריון שחיכינו לו למעלה משנתיים וסוף סוף זה קרה. ושלשום קיבלתי טלפון ממכון הגנטי שאני נשאית של איקס השביר בחזרה של 78 , יש לי בן זכר. בקופה אמרו לי שאני חייבת לעבור בדיקת מי שפיר ושהסיכוי שהעובר שלי יהיה עם פיגור שכלי הוא 50:50 כיוון שהוא ממין זכר ולא נקבה. קבעתי להיום תור לפרופסור מייזנר לבדיקת מי שפיר. אבל השאלה שלי היא אחרת. האם אני בעתיד אצטרך לעבור הפריות בכדי להיכנס להריון? ומה הסיכוי באמת שעובר ממין זכר יהיה חולה עם לי יש חזרה של 78 ? קראתי המון מאמרים והכל התבלבל לי כי בכל מקום כתוב משהו אחר ואני כבר לא עצמי כמה ימים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איקס שביר חריג

הוספת תגובה

• איקס שביר חריג - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    08/10/2012

אם תורישי את העותק התקין (50% לכך) אין כל בעייה. אם תורישי את העותק הלא תקין (50% סיכוי), יהיה סיכון של כ-60% שלעובר תהיה הגדלה של מעבר ל-200 חזרות ולכן פיגור שיכלי. הבעייה היא שבבדיקת מי שפיר אם מספר החזרות קטן מ-200 אבל גבולי, אין ודאות שבמוח אין מספר גדול יותר של חזרות. כלומר, בכל מקרה שהעובר מקבל את העותק הלא תקין לא תוכלי להיות בטוחה שהוא תקין, גם אם בבדקית מי השפיר יהיו פחות מ-200 חזרות. בהריונות בעתיד תוכלי לבדוק בסיסי שיליה כבר בשבוע 11-12 להריון, או במי שפיר, או לעשות איבחון טרום השרשה במסגרת הריון מבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני נדחפת אבל אני באותו ענין

מיכל
    08/10/2012

האם בבדיקת X שביר לעובר אפשר לדעת בוודאות אם הוא ירש את החלק התקין או הלא תקין ?
    או שמה שאתה אומר שבעצם אין טעם לעשות בכלל לעובר בדיקת X שביר כי מה שלא תהיה התוצאה אי אפשר לדעת מה מצבו ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני נדחפת אבל אני באותו ענין - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    08/10/2012

בבדיקת דגימה של סיסי שיליה או מי שפיר ניתן לדעת בוודאות כמעט מוחלטת אם העובר ירש את ה-X התקין או הלא תקין. אם העובר ירש את העותק התקין (50% סיכוי לכך) - אין כל חשש למחלה זו אצלו. מעבר לכך, במקרים בהם עובר ירש את העותק הלא תקין עם מספר חזרות גבוה (200 חזרות ומעלה) הוא צפוי להיות חולה. במקרים בהם ירש את ה-X הלא תקין, אם מספר החזרות הוא חריג אבל בטווח הנמוך של החריג קיים סיכוי גבוה מאוד (אבל לא ודאי) שהעובר תקין. מרבית הזוגות - אך לא כולם - בוחרים במקרה כזה להמשיך בהריון. הבעייה היא במקרים בהם העובר ירש את העותק הלא תקין אבל עם מספר חזרות גבולי. אז קיים סיכון מוגבר משמעותית לפיגור בכל זאת ואי אפשר לדעת למה לצפות. במצבים גבוליים אלו רבים מעדיפים להפסיק את ההריון. איבחון טרום השרשה (PGD) במסגרת הפריית מבחנה הינו הליך לא פשוט, אך מונע דילמות אלו. חשוב להדגיש שהנאמר כאן איננו תחליף ליעוץ גנטי פרטני בו ניתן לרדת לפרטים ולוודא שההסבר מובן היטב ובאופן המותאם פרטנית למקרה האישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי איקס השביר

ויקי
    09/10/2012

הבנתי תודה רבה! שאלה נוספת , עשיתי בדיקת מי שפיר ושולחים אותי לעשות צ׳ יפ גנטי השאלה האם הצ׳ יפ יראה לי תוצאה הרבה יותר ברורה או שהייתי יכולה להסתפק במי שפיר וזהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו