מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת FISH לעצמי -צריך להגיע בצום?מיכל08/10/2012
היי
אחותי הינה אישה עם פגם מוחי - מאובחנת (עבר גם בדיקת צ'יפ גנטי ויודעים בדיוק איפה, מה, כמה למה), לאור העובדה הזו והרצון שלי להיכנס להריון הפנו אותנו לבדיקת צ'יפ.
שתי שאלות :
1. צריך להגיע בצום ? (פשוט לא עונים לי במכון הגנטי, כנראה בגלל החגים)
2. אני מבינה שעקרונית לא מאשרים לאחים של בוגרים עם פגם מוחי לקבל התחייבות של קופ"ח ? שזה לא הגיוני בכלל, הרי בלי הבדיקה הזו יצטרכו הרבה יותר בדיקות במהלך ההריון עצמו... אבל שמעתי שלאדם הפגוע עצמו כן מאשרים התחייבות ולנו לא אישרו. יש למי צחפנות בנושא ? הבדיקה ממש יקרה ואחרי התשלום לבדיקת צ'יפ זה כבר נהיה ממש קשה לעמוד בזה כלכלית...
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת FISH לעצמי -צריך להגיע בצום? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/10/2012אין צורך בצום. לגבי זכאות כספית, יש להביא פרטים מלאים למכון הגנטי שלך ושם יתנו לך את העזרה המגיעה לך. אם את זכאית על פי חוק, הקופה חייבת להעניק התחייבות כספית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אנטולי. לגבי ההתחייבות -
מיכל09/10/2012אני ואחותי נבצע את הבדיקה במכון הגננטי של תל השומר
היועץ הגנטי המלווה אותנו (פרופ' משה פרידמן) כתב בהפניה לבדיקה שיש להגיע עם התחייבות בקוד J9991
במכון טוענים שאנשים מגיעים לשם עם התחיבות מקופ"ח לצורך הבדיקה הזו
אבל שמי שצריל לספק את ההתחייבות הוא רופא משפחה דרך קופ"ח
הרופא לא קיבל אישור להתחייבות, לא לי ולא לאחותי
מה עושים ? יש למי לפנות בנושא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אנטולי. לגבי ההתחייבות - - תגובה
פרופ' אוהד בירק14/10/2012הבדיקה של הצ'יפ הגנטי למקרים כאלו הוכנסה בעקרון לסל לאחרונה על ידי משרד הבריאות, אבל משרד הבריאות לא העביר את המימון לכך - או מקור מימון - לקופות החולים. לאור זאת, להבנתי קופות החולים לא מאשרות בשלב זה את הבדיקה עד שהעניין הכספי יוסדר. תפני לועדת חריגים / ערעורים של הקופה שלך - תבררי איך להגיע אליהם דרך הנהלת הסניף שלך, ואולי יאשרו לך בכל זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)