מעיד על תסמונת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעיד על תסמונת?
    הורים
    18/10/2012

שלום רב,
    אני אמא לפעוט בן שלוש ו 3 חודשים המאובחן על הספקטרום האוטיסטי.
    בני ילד בתקפוד גבוהה - מדבר שוטף, מתקשר ומאוד מאוד חכם :-)
    הוא גם היפוטוני ובעל גמישות יתר.

ישנם כמה מאפיינים פיזיים אצל בני שלאחרונה מאוד מאוד מטרידים אותי בהאם הם קשורים, והאם הם קשורים לתסמונת כלשהי:
    * בינקותו היה לו סנטר קטן (רטרומיקרוגנטיה)
    * 2 אצבעות רגליו הצמודות לבוהן מחוברות עד אמצעיתן (גם לי יש את זה). בשתי הרגליים.
    * מעל החיבור שבין האמה לזרוע (פנים המרפק) יש לו פס/מעין קפל של עור/שומן. זה קיים בשתי הידיים. לי אין את זה, אך לבעלי יש משהו שמזכיר או דומה.
    * בעלי טוען (ואני לא רואה זאת כלל) שהעורף שלו שקוע.

אשמח לדעת למי כדאי לפנות על מנת לבדוק זאת.
    הוא בננו היחיד ואיננו מעוניינים בילדים נוספים, אך היינו מעוניינם לעבור בדיקה גנטית למען טובת המשפחה (אחים וכו') העתידית.

הרבה תודה ונשמח לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעיד על תסמונת?

הוספת תגובה

• מעיד על תסמונת? - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    21/10/2012

הפתרון הוא לקבוע תור לרופא/ה גנטיקאי - בכל מכון גנטי. הרופא/ה יבדקו אותו, יתרשמו אם יש התאמה במראה ובמימצאים לתסמונת גנטית ידועה וימליצו על בדיקות מעבדה בהתאם על מנת לנסות להתקדם - אם אפשר - לאבחנה יותר מוגדרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתשובתך. האם תוכל

הורים
    21/10/2012

להפנות אותי למכון או לרופא או לרשימת רופאים המתמחים בגנטיקה במרכז הארץ?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתשובתך. האם תוכל - תגובה

פרופ' אוהד בירק
    04/11/2012

יש מכון גנטי בכל מרכז רפואי במרכז הארץ: שיבא, בילינסון-שניידר, איכילוב, מאיר, וולפסון, קפלן ואחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו