מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צבע עינייםרוני25/11/2012
שלום
האם יש בדיקה גנטית שבעזרתה אני יכול לדעת איזה צבע עיניים יכול להיות לצאצא שלי.
כלומר לדעת מראש אם צבע מסויים הוא כלל לא אפשרי?
בתודה מראש
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים
בעילום שם29/11/2012לא אני לא גנטיקאי והתשובה שלי היא לא במקום מנהלי הפורום.
נדמה שצבע העיניים נקבע לפי כמות המלנין.
אם לשני ההורים צבע עיניים בהיר כגון כחול,ירוק, אפור גם לילדים יהיו עיניים בהירות
אם לאחד או לשני ההורים צבע עיניים כהה יותר כגון חום,ושחור
צריך לראות אם נמצא גן בגנוטיפ אך לא בפנוטיפ לצבע עיניים בהירות
כלומר
הגנים לצבע עיניים בהירות חלשים יותר מהגנים לצבע עיניים כהה אך הם עדיין נשמרים ויכולים לעבור לצאצאים הבאים
צריך ששני!! הגנים לצבע עיניים בהיר מאמא ומאבא יבואו יחד לצאצא על מנת שהתכונה תבוא על ידי ביטוי אחרת התכונה כאילו "תבלע" ולא תבוא על ידי ביטוי חיצוני אם וכאשר יהיה מצוי גן לצבע עיניים כהה דומיננטי.
זה בגדול יכול להיות שיש עוד כמה סייגים,שאני לא ארחיב גם ככה מגילה ארוכה יצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)