שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    בעילום שם
    29/11/2012

השאלות הן בנושא הומוסקסואליות:
    אני יודע שכרומוזום Y אינו משפיע על מבנה המוח מבחינה גנטית,מבחינה הורמונלית כן .
    ורציתי לשאול
    יש הרי 46 כרומוזומים 23 זוגות כאשר הזוג האחרון יכול להיות XY (זכר סטרייט וזכר הומו) או XX (נקבה סטרייטית ונקבה לסבית).
    מה שאני מנסה להבין
    האם רק הגנים שנמצאים בכרומוזום הX אצל הזכר או הXX אצל הנקבה-קובעים את מבנה המוח או שישנם גנים נוספים ביתר ה-22 כרומוזומים שקובעים את מבנה המוח?
    מחכה לתשובה
    כנה,ישרה ולא מיתממת.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    02/12/2012

הנטייה להומוסקסואליות בזני המגדרים נקבעת על ידי גורמים לא ידועיים. ישנה עדות מסוימת שעל פיה המבנה המוחי הינו שונה בהומוסקסואליים אבל העדות הזאת הינה חלקית ועדיין אינה בסיס לאבחון. ידוע שיש מרכבי של הומוסקסואליות בכל אדם ושלעתים אדם משנה את האוריאנטציה על פי ניסיונות בחיים, הסביבה, וכו'. לא ידוע על הבדל מובהק בהרכב הגנטי בין הומוסקסואליים והטרוסקסואליים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בעילום שם
    03/12/2012

ברור לי שאין הבדל גנטי מובהק להומוסקסואליות.
    מכיוון שכרומוזום Y מכיל מעט מידע שבעצם אומר לכורמוזום X ליצור מערכת מינית זיכרית במקום נקבית.
    אך הוא אינו ממש קובע את הנטיה המינית
    בדרך עקיפה הוא גורם לעליה בהורומוני הטסטוסטרון שמשנים מעט אולי את מבני המוח אך בעיקר את תפקודי המוח-מגדר
    המסקנה שלי היא:
    ש5% מאוכלוסיה של הגברים לא משנים את משיכתם לנשים וכרומוזום Y לא מתאים להם, הם היו יכולים להיות סטרייטיות לכל דבר עם היה מגיע X ולא Y
    התחושה שלהם כגברים נובעת מהטסטוסטרון
    הוא משני תפקודים במוח וכן גם טסטוסטרון נמוך משנה תפקוד וכן אסטרוגן
    כך שמגדר הוא בעיקר הורמונים
    אך הנטייה היא כמעט תמיד ברובה ועיקרה גנטית ומעט הורמונלית.
    ובעצם אני חוזר לשאלה הראשונה
    אם נעשו מחקרים ומצאו שמוח של הומו דומה יותר למוח של אישה סטרייטית מאשר לגבר סטרייט- עם כל ההורמונים הטסטוסטרון שיש להומו.
    אז האם הנטייה נקבעת רק לפי כרומוזום X שנמצא בביצית או שיש עוד כרומוזומים שמשפיעים על הנטייה המינית ביתר 22 הזוגות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו