תאומים מדממים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים מדממים
    מישהי
    01/12/2012

שלום רב
    יש לי תאומים בני 17 וחצי בן ובת שנולדו בIVF . בשנה האחרונה הילדה מקיאה ומשתעלת דם בצורה מאסיבית הייתה מאושפזת בכמה בתי חולים בארץ ללא אבחנה .עברה אין ספור בדיקות ללא ממצאים כולל המוגלובין יציב הילדה סובלת מאסטמה למרות שהבן נולד עם ריאות לא בשלות והיה מונשם בלידה לילדה יש גם FMF ובנוסף נשאית של הפטיטיס C אך המחלה לא פעילה .הבן סובל מדימומים קשים מהאף זה יוצא בשפריץ באופן פיתאומי אפילו מתוך שינה לא פעם צרבו לו כלי דם באף יש לציין שבארבעת החודשים האחרונים הם מדממים יחד אם הילדה מקיאה דם הוא בהמשך היום ידמם מהאף גם אצלו ההמוגלובין תקין ותיפקודי קרישה תקינים אבל לשניהם יוצאות אפטות כואבות מאוד גם בסמוך האחד לשניה ואני שואלת את עצמי אם עשו את כל הבדיקות למה לא שלחו אותנו לאיבחון גנטי האם אני צודקת? האם יכולה להיות מחלה גנטית שגורמת לתסמינים אלו ?לא פעם העלתי את הנושא לרופאים המטפלים אך נענתי בתשובה שבדיקה גנטית לא תיתן תשובה ומה בנוגע לנשאות ההפטיטיס הילד לא צריך להבדק היות שהוא תאום?ולFMF ידוע שהיא מחלה גנטית .
    האם אני צריכה לפנות באופן פרטי לייעוץ גנטי והאם זה יכול להוביל לפתרון הבעיה של התאומים ?
    תודה מראש
    אמא דואגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים מדממים

הוספת תגובה

• תאומים מדממים - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    02/12/2012

הגורמים לדימום הינם רבים מגוונים וחלקם גנטים, חלקם לא. אין טעם לדעתי ל"מסע דייג" גנטי בלי אבחנה רפואית. יש להתמקד על אבחנה רפואית (בין עם זה בעיה מקומית, בעיה זיהומית, בעיה תפקודית של הכבד, בעיה תזונתית, בעיה המטולוגית או בעית כלי דם). לאחר שנקבעה אבחנה רפואית, והיא נראית גנטית, יהיה לחפש אחרי הגן האחראי, אבל לא לפני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו