בדיקה גנטית של קשר משפחתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה גנטית של קשר משפחתי
    אתאיסט שלם
    04/12/2012

שלום פרופ' מכובדים,

יש לי שאלה בנושא של בדיקת קשר משפחתי ע"י בדיקת דנ"א.

אנחנו משפחה מאוד גדולה בארץ, וישנה טענה כזאת שאנחנו משפחה אחת. נניח ששם המשפחה שלי הוא "קולומבוס", אז ישנה טענה שכל המשפחות שנושאות את השם "קולומבוס" הן מאותה משפחה, כלומר הן נכדיו של אדם אחד שחי לפני כשש מאות שנה.

שאלותיי הן:
    1. האם בדיקה גנטית היא אינדיקטור של 100% או שבדיקה זו לא מתאימה למה שאני מבקש לבדוק?

2. האם אין שינוי במבנה המולקולרי של הדנ"א כאשר האם 'מתחלפת' במשך הדורות, ובעצם שם המשפחה נושא רק את הגנטיקה של האבא, בו בזמן שהאמאות התחלפו ויתכן שהשפיעו על מבנה הדנ"א

באופן תיאורטי, אם אני אוסף את כל עשרים אלף בני משפחתי ובודק להן את הדנ"א, האם אמורים כל בדיקות הדנ"א להראות תוצאות זהות?

תודה לכם על עבודת הקודש שאתם עושים בחייכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה גנטית של קשר משפחתי

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית של קשר משפחתי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    09/12/2012

בדיקות גנטיות לצורך קביעת מידת קרבה הינה נושא מסובך ומורכב. רק תאומים זהים יש להם מבנה גנטי זהה. ככל שאתה קרוב יותר לאדם אחר אזי צפוי שיהיו מקטעי DNA משותפים יותר. כך אפילו יהודים אשכנזים שאינם מאותו משפחה דומים יותר מאשר לא יהודים. ניתן לבצע בדיקות DNA במעבדות פרטיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו