מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה גנטית של קשר משפחתיאתאיסט שלם04/12/2012
שלום פרופ' מכובדים,
יש לי שאלה בנושא של בדיקת קשר משפחתי ע"י בדיקת דנ"א.
אנחנו משפחה מאוד גדולה בארץ, וישנה טענה כזאת שאנחנו משפחה אחת. נניח ששם המשפחה שלי הוא "קולומבוס", אז ישנה טענה שכל המשפחות שנושאות את השם "קולומבוס" הן מאותה משפחה, כלומר הן נכדיו של אדם אחד שחי לפני כשש מאות שנה.
שאלותיי הן:
1. האם בדיקה גנטית היא אינדיקטור של 100% או שבדיקה זו לא מתאימה למה שאני מבקש לבדוק?
2. האם אין שינוי במבנה המולקולרי של הדנ"א כאשר האם 'מתחלפת' במשך הדורות, ובעצם שם המשפחה נושא רק את הגנטיקה של האבא, בו בזמן שהאמאות התחלפו ויתכן שהשפיעו על מבנה הדנ"א
באופן תיאורטי, אם אני אוסף את כל עשרים אלף בני משפחתי ובודק להן את הדנ"א, האם אמורים כל בדיקות הדנ"א להראות תוצאות זהות?
תודה לכם על עבודת הקודש שאתם עושים בחייכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית של קשר משפחתי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/12/2012בדיקות גנטיות לצורך קביעת מידת קרבה הינה נושא מסובך ומורכב. רק תאומים זהים יש להם מבנה גנטי זהה. ככל שאתה קרוב יותר לאדם אחר אזי צפוי שיהיו מקטעי DNA משותפים יותר. כך אפילו יהודים אשכנזים שאינם מאותו משפחה דומים יותר מאשר לא יהודים. ניתן לבצע בדיקות DNA במעבדות פרטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)