תוצאות סקר שליש ראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות סקר שליש ראשון
    לימור
    23/01/2013

בוקר טוב,
    PAPP - 1.10ml 0.97MoM
    Free B hcg - 33.43ml 0.94MoM
    NT-2 מ"מ
    CRL 44.3 מ"מ
    גיל ההיריון לפי א.ס זהה לגיל החזרת העוברים(IVF)
    וגילי 35
    סיכון לפי הגיל 1:340ברור לי שהוא בלבד לא מאוד תקין אך בשקלול הבדיקות עלה ל 1:150.
    שאלותיי הן:
    1. אני חוששת לעשות בדיקת מי שפיר, בגלל הסיכון להפלה, אני מחכה להיריון הזה 3 שנים.. שמעתי על בדיקת הדם שבודקת DNA של העובר בדמי, האם תוצאות הסקר נותנות סטטיסטיקה לתסמונת דאון בלבד, שהרי הבדיקה נותנת מענה כמעט מוחלט לכך, יש לך תובנה בנושא?
    2. קבעתי תור לסקירה מוקדמת, האם יש צורך בסקירה מורחבת ומהי בדיקת זרימות וכיצד תורמת?
    3.האם רמת החלבון בבדיקה יכולה להיות מושפעת מפרוגסטרון ? ואם לא מה גורם להעלאת ההסתברות
    אני מאוד חוששת, תודה רבה על התיחסותך
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות סקר שליש ראשון

הוספת תגובה

• תוצאות סקר שליש ראשון - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    27/01/2013

בדיקת DNA עוברית אינה רשומה עדיין כבדיקה שגרתית קלינית אמנם ישנם מספק קבוצות מחקר שעוסקות בעניין (למשל בביילינזון). לדעתי בינתיים הבדיקה אושרה לקביעת מגדר. בדיקת כרומוזומים הינה הבדיקה היחידה שיכולה לשלול תסמונת כרומוזומלית. בדיקה זרימה או סקירה מורחבת אינה יכולה לשלול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו