ממצא ציסטי בצוואר העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא ציסטי בצוואר העובר
    סימה
    27/05/2013

שלום, אני נמצאת בשבוע ה15 להריוני והיום ביצעתי הדיקת סקירת מערכות מוקדמת.
    לדברי הרופא באופן כללי הבדיקה תקינה אך מצא 4 ציסטות על צוואר העובר, ברצוני לדעת על מה הדבר מעיד? האם הדבר יכול להעיד על סימן לתסמונת דאון?
    אציין שהבדיקות הגנטיות, השקיפות עורפית והסקר בשליש הראשון יצאו תקינות.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא ציסטי בצוואר העובר

הוספת תגובה

• ממצא ציסטי בצוואר העובר - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    28/05/2013

ממצא זה שכיח בהיריונות בריאים, אבל השכיחות מעט מוגברת בעוברים עם תסמונות גנטיות. יש לבקש יעוץ גנטי פרטני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי

סימה
    03/06/2013

אכן ניגשתי לייעוץ גנטי ... לפי תוצאות הבדיקות לא הומלץ דיקור מי שפיר.. מכיוון שהסיכוי הוא 1:10000.
    הועלתה בפניי האופציה לביצוע בדיקת דם שיכולה לאתר תסמונת דאון .. אך גם עליה לא המליצו במיוחד במקרה שלי.. השאלה שלי האם יש המלצות על הבדיקה? האם הבדיקה אמינה ואכן מחליפה את בדיקת מי השפיר הכרוכה בסיכונים ?
    ובנוסף... האם הציסטות אמורות לעבור בשלה מסויים במהלך ההריון? ואם אכן יעברו.. נאם זה מעיד על כך שהכל תקין או שעדיין אני נתונה בסיכון לתסמונת דאון?
    תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    03/06/2013

סיסטות כאלה לרוב נספגים לבד במשך ההיריון. בדיקת דם לדאון בשלב זה אינה נחשבת כמחליפת מי שפיר כי אין די ניסיון עמה. דרגת הסיכון שלך היא כפי שדווחה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי

סימה
    03/06/2013

אכן ניגשתי לייעוץ גנטי ... לפי תוצאות הבדיקות לא הומלץ דיקור מי שפיר.. מכיוון שהסיכוי הוא 1:10000.
    הועלתה בפניי האופציה לביצוע בדיקת דם שיכולה לאתר תסמונת דאון .. אך גם עליה לא המליצו במיוחד במקרה שלי.. השאלה שלי האם יש המלצות על הבדיקה? האם הבדיקה אמינה ואכן מחליפה את בדיקת מי השפיר הכרוכה בסיכונים ?
    ובנוסף... האם הציסטות אמורות לעבור בשלה מסויים במהלך ההריון? ואם אכן יעברו.. נאם זה מעיד על כך שהכל תקין או שעדיין אני נתונה בסיכון לתסמונת דאון?
    תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו