מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלה שניה-סיסטיק היגרומהיפעת02/07/2013
שלום פרופסור,
אודה להתייעצות עמך, לאחר מקרה מצער של הריון שני שאינו תקין-
סיפור המקרה-
1) הריון ראשון בגיל 29.3 . בשבוע 8 נצפה שק הריון ושק חלבון אך ללא דופק.עברתי הפלה בציטוטק*2 + היסטרוסקופיה.
2) הריון שני בגיל 29.7 בשבוע 8 נצפה דופק תקין. בשבוע 11.4 שקיפות עורפית לא תקינה- מעל 6, עם סיסטיק היגרומה ברורה. המלצה חד משמעית של הרופאים לבצע הפלה.בוצעה הפלה בשאיבה.
פרטי רקע- כיום בת 30, ללא ילדים, שני ההריונות ספונטניים- קליטה בנסיון הראשון, ללא עודף משקל, שומרת על כושר ותזונה נכונה, ללא מחלות רקע, לא נוטלת תרופה מאף סוג. אין היסטוריה משפחתית של הפלות או מחלות, בוצעו בדיקות גנטיות טרום ההריון ולא נמצאו ממצאים. אני ממוצא מעורב (חצי אשכנזי וחצי מזרחי) וכך גם בעלי.
בעלי נוטל פרופסיה וסרוקסט. אני לא באה במגע עם הפרופסיה.
א. מה ניתן להסיק מהמקרים לעתיד? מה הסיכוי להריון תקין בפעם הבאה?
ב. אילו בדיקות מומלצות? (מעוניינת לשמוע גם על בדיקות שאינן ממומנות ע"י קופ"ח).
ג. האם יש דרך למנוע מומים כאלו? (לברור במעבדה ואז לבצע הזרעה? מעוניינת לעשות גם אם זה מתבצע רק באופן פרטי).
תודה מראש,
יפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה שניה-סיסטיק היגרומה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/07/2013מקרה מצער אבל לא יוצא דופן. בהרבה מקרים לא מוצאים סיבה מיוחדד. נהוג לאחר 3 הפלות לבדוק את ההורים לבדיקת קריוטיפ בכדי לשלול האפשרות של נשאות אברציה כרומוזומלית. מומלץ לבצע בדיקות סקר גנטיות על פי ההדרכה שתקבלי בתחנת איסוף דם. מעבר לזה יש לוודא בריאות נשית עם רופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

