מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאים בבדיקת קריוטיפ-X0יעל17/07/2013
היי פרופ' לודר,
אני בת 29, בריאה בד"כ.
ב-7 החודשים האחרונים עברתי שתי הפלות עצמוניות רצופות, בשני המקרים בסביבות שבוע 6.
בראשונה נמצא רק שק הריון וספק קוטב עוברי.
בשנייה היה עובר שלא התפתח מעבר לשבוע 6, נצפה דופק.
בשני המקרים החלו דימומים שהסתיימו בהפלה טבעית.
ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית, בדיקות קרישיות יתר, בדיקות דם שונות-הכל היה תקין.
בעלי ואני עשינו בדיקת קריוטיפ בהרצליה מדיקל סנטר.
הבדיקה של בעלי נמצאה תקינה, ואילו בשלי , ב-3 תאים מתוך 62 תאים, נמצא חוסר כרומוזום X (כלומר Xאפס), הרופאה שהתקשרה לעדכן אותי בתוצאה אמרה שזה ממצא יחסית שכיח ושלא ניתן להסיק מכאן על הגורם להפלות מכיוון שהאחוז מאד נמוך ולרוב צריך בין 20-30% כדי לאבחן שאכן מודבר בתסמונת טרנר.
אך עדיין, זה נמצא בשלושה תאים...
אני מאד מבולבלת , מה המשמעות של כך? ואיך ניתן לבדוק זאת לעומק? האם יש אפשרות שאני לוקה בתסמונת הזו ולא ידעתי על כך?
כל הבדיקות הגנטיות שעשינו לפני ההריון נמצאו תקינות.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בבדיקת קריוטיפ-X0 - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/07/2013תסמונת Turner XO ופסיפס (Turner (XX/XO גורמת לחוסר פוריות או פוריות ירודה מאד ברוב המקרים. נראה סביר שהתוצאה הייתה טכנית, כי לא הייתה בעיה להכנס להריון.
ספק אם הבעיה הינה גנטית. אני מציע להתיעץ עם רופא נשים ויעוץ גנטי פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)