נשאית ATAXIA TELANG

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשאית ATAXIA TELANG
    אנונימי
    29/07/2013

שלום.
    קיבלתי השבוע תוצאות של בדיקות גנטיות בהן נאמר לי כי היני נשאית ATAXIA TELANG וכי ירשתי זאת מאחד מהוריי.
    נאמר לי כי בן זוגי יצטרך גם לעבור בדיקה על מנת שנוכל לדעת האם הוא נשא או לא.
    יש לי כמה שאלות בנושא:
    הבנתי שזו מחלה נדירה האם כך? ומה הסיכוי שאעביר אותה לילדי אם בעלי נשא ואם לא?
    2. האם זה אומר כי גם אחים שלי נשאים של מוטציה זו? או יכול להיות שאני נשאית ואחיי לא?
    3.אילו בדיקות נדרש לעבור בהריון על מנת לשלול הידבקות של העובר?והאם אכן ניתן לדעת בוודאות לפני הלידה האם העובר נשא של מוטציה זו?

תודה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשאית ATAXIA TELANG

הוספת תגובה

• נשאית ATAXIA TELANG - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    29/07/2013

נשאות מוטציה אחת אינה בעיה ביראותית. הבעיה היא אם 2 מוטציות. אכן מחלה נדירה. אם בעלך נשא, ישנה הסתברות של 25% בכל היריון שהילד יהיה חולה, ו- 50% נשא.אם בעלך לא נשא, הסיכו לילד ילד חולה נמוך מאד.הסיכוי לאחים להיות נשאים 50%. אם בעלך לא נשא אין צורך לבדוק המחלה בעת היריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו