מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת RIDDLE שאובחנה אצל אחותימיכל24/08/2013
היי
אני בהריון (שבוע 11), אחותי בעלת פגם מוחי מזערי, ביעוץ גנטי טרם הריון הופנתה לבדיקת MRI של המוח + כרומוזומים וכן CMA. נמצא לקוי בקצה כרומוסום 3 שבו יש השמטה שאחד הגנים שחסרים בה הוא RNF168.
לאחר הזיהוי נשלחנו שתינו לבצע בדיקת צ'יפ שזיהתה את החסר אצלה ולא זיהתה שום חסר אצלי, לכן המסקנה של הגניטיקאי היא שאני לא נושאת את החסר הזה ולכן לא אוכל להעביר אותו תורשתית לצאצא שלי.
הגנטיקאי לא המליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר, אלא אם יצוצו בעיות כלשהן בבדיקות המוקדמות יותר (שקיפות/סריקות).
אני מאוד דואגת בנושא ושוקלת כן לעבוד את הבדיקה.
מה דעתך ?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת RIDDLE שאובחנה אצל אחותי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר25/08/2013נשמע שהיעוץ של היועצת טוב ונכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מזהים שיחלוף במי שפיר בכלל ?
מיכל25/08/2013עד כמה שהבנתי, זה לא שחסר לה כרומוזום אלא שיש חוסר מסוים באחד הכרומוזומים הקיימים.
במידה ונרצה כן לעשות בדיקה השאלה מה הבדיקה הנכונה אם בכלל לדבר כזה.
היא האם בכלל זה משהו שאפשר לאבחן בבדיקת מי שפיר ? אולי עדיף לעשות צ'יפ גנטי על העובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מזהים שיחלוף במי שפיר בכלל ? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר26/08/2013בצ'יפ לא נמצא חסר אצלך לכן סביר שעובר שלך גם לא יימצא. חסר כזה נדיר לכן סביר שבן זוגך גם לא יהיה נשא. ניתן טכנית לבדוק במי שפיר אבל הכדאיות, לפי הניתונים שהסברת, נמוכה. אם תרצי לעשות בדיקה פולשנית (עם הסיכונים המשמעותיים שלה) יהיה עליך לקבל יעוץ גנטי פרטני לפני זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם מי שפיר, גם צ'יפ ?
מיכל26/08/2013מובן לי שהסיכון מזערי ושאם בשקיפות ובסקירות הכל תקין, תיאורטית אין סיבה לבצע דיקור מי שפיר, אך היות שנאי מתקרבת לגיל 35 וכן שאנו מאוד מודאגים, אני שוקלת לבצע בחיוב גם אם הכל יהיה תקין.
השאלה היא האם בדיקור אפשר יהיה לזהות בכלל חוסר שכזה שהוא חוסר בכרומוזום שכן קיים ולא בכרומוזום שבכלל לא קיים ?
ואם לא, האם צ'יפ גנטי על העובר כן יזהה ?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם מי שפיר, גם צ'יפ ? - תגובה
פרופ' אנטוני לודר27/08/2013אם אין לך חסר בצ'יפ, לא צפוי שצ'יפ יגלה אותו חסר בעובר. ככלל בדיקת צ'יפ מומלצת רק במידה וקיים תמונה קלינית שדורשת הסבר; אחרת עלול להופיעו ממצאים אקראיים בצ'יפ שמשמעותם אינם ידועים ולא ניתן יהיה לפרש את התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)