טיי זקס- שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיי זקס- שאלה
    שירי
    18/09/2013

שלום רב,

אני נמצאת בשבוע 14 להריוני.

לפני ההריון ניגשתח לבצע בדיקות גנטיות והגנומטר הורה כי עליי לבצע רק 3 בדיקות מאחר ואני עירקית וסורית ובן זוגי רוסי.

לאחר שנכנסנו להריון התחלתי לקרוא פה ושם שאת בדיקת הטייזקס ממליצים לעשות כל בני העדות...לא היינו מודעים לכך מאחר והאחות בקופת חולים אמרה שאין צורך שנעשה אותה. כרגע בעלי עשה את הבדיקה לפני כשבועיים, אך התוצאות מתעכבות בשל החגים והודיעו לנו שיתקבלו רק באמצע אוקטובר.

מה יקרה אם יתגלה שהוא נשא? לא אספיק אני בעצמי לברר אם אני נשאית...
    ביקשתי לעשות את הבדיקה היום באופן פרטי במעבדה כדי לקבל תוצאות לפני מועד מי שפיר אך מנהל המעבדה אמר לי שאין צורך שאעשה אותה מאחר ואין סיכוי שאני נשאית...אני לא מבינה את התשובה הזו.

בקיצור, אני מאד מודאגת. רציתי לדעת אם במקרה יתברר שהוא נשא האם נוכל לבחון בדיקור מי שפיר את המצאות טייזקס בעובר למרות שאני לא נבדקתי (הבנתי שעושים אם שני ההורים נשאים).
    יש מקום שאני יכולה בנתיים לעשות את הבדיקה?

תודה רבה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיי זקס- שאלה

הוספת תגובה

• טיי זקס- שאלה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    30/09/2013

הדרכת בדיקות סקר בגנומטר נעשית על פי נהלים שבנויים על מידע מדעי וניסיון אמפירי רב. גם אם התוצאות תגענה בעוד שבועיים יהיה די זמן לכל הבדיקות. טיי סקס נדיר ביותר כאשר אחד ההורים אינו אשכנזי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו