קשר עם בחור חדש, בעל הסטוריה משפחתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר עם בחור חדש, בעל הסטוריה משפחתי
    סולי
    09/10/2013

שלום ויישר כח על האתר היעיל.
    יצאתי מספר פעמים עם בחור כבן 40, שבשנים האחרונות אביו (בשנות ה - 60 לחייו), סובל ממחלת כוריאה. לאב 7-8 אחים ומלבדו חלה רק עוד אח במחלה. הדור השני במשפחה, כלומר אחיו ובני דודיו של הבחור שבגילו וכן ילדיהם, לא חלו ב"ה. לדבריו, הסבירו להם רפואית (אחרי בדיקות ותכנון גנטי שעשו), שלאור העובדה שהדור השני בסדר, הסיכוי שמי מהם או ילדיהם יחלה הוא זעיר - גם במידה ויש נשאות של הגן.

אבל לבחור החמוד יש קצת קוצים בישבן, ויש לו נטייה לזוז הרבה בדייטים שלנו ואני חוששת. גם בדיקה שמאבחנת את הגן הוא לא עבר, מסיבות מובנות. אני יודעת שדבר לא בטוח בחיים ושאולי כולנו נושאים גנים של מחלות לא טובות שאנחנו אפילו לא יודעים עליהם, אבל אני בעצמי לא צעירה ולא רוצה להיכנס למצב בלתי אפשרי. גם אם חייבים ייעוץ גנטי בשביל תשובה סופית ומדויקת, הייתי רוצה את דעתכם, האם מה שאמר לי הוא נכון. האם באמת הסיכון הוא בטל בשישים שהוא או ילדים שלו, עשויים לחלות (הבנתי שיש כל מיני וריאציות של כוריאה, וגם אם הגן עובר מאב לבן, לא תמיד זה במוטציה שמחמירה מדור לדור, או מביאה בגיל מוקדם לסימפטומים הטראגיים של הנטינגטון).

תודה רבה על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשר עם בחור חדש, בעל הסטוריה משפחתי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    10/10/2013

Huntington מתבטא לפי גיל. עד גיל 35 כ- 50% מנשאי הגן כבר חולים, עד גיל 60 כ- 90%. כך שנוכל להגיד שאם אין סימני מחלה עד גיל 60 הסיכויים שהאדם נשא המוטציה נמוכים (לא אפס). ישנה בדיקה גנטית ואם האדם מעונין לארוך אותה הוא צריך לגשת ליעוץ גנטי פרטני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו