מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת טייזקסלי20/10/2013
שלום רב,
תרומה כפולה
הזרע - ספרדי נוצרי קתולי (חו"ל)
הביצית - קייב
האם צריך לבדוק טייזקס? יש אפשרות לבדוק DNA שהופק מהזרע.
אם כן, האם צריך לבדוק מס' מוטציות מסויימות או את ריצוף הגן?
באם צריך לבדוק מס' מוטציות אלו מוטציות לבקש לבדוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טייזקס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר20/10/2013מתנצל אבל לא ידוע לי מה זה "קייב". היות שהתורם אינו יהודי אני ממליץ להתייעץ פרטני לגבי בדיקות שמומלצות לו. זה לא בדיקת סקר ישראלית שגרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, בהמשך לשאלתי
לי21/10/2013ראשית תודה על תשובתך
קייב = תורמת מאוקריאנה
ספרדי נוצרי קתולי - תורם זרע
הייתי בייעוץ גנטי בביה"ח וולפסון שם נאמר לי לבדוק:
תורמת מאוקראינה - תסמונת X שביר, CF ו- SMA - נבדקה ונמצא תקין
תורם ספרדי נוצרי קתולי - נבדק לבטא טלסמיה, CF, SMA - נבדק ונמצא תקין
*** לבדיקת טייזקס לא הופניתי, אך הבנתי מפרופ' אשכנזי בפורום שייתכן שלתורם הספרדי הנוצרי זורם דם יהודי בעורקיו ולכן הציע שאבדוק עם מומחה גנטיקאי האם לבדוק ל-טייזקס ואם כן האם לבדוק את רצף הגן או מס' מוטציות.?
אודה לתשובתך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - טייזקס
לי21/10/2013אל התורמת האוקריאינית אפשר להתייחס כאל אשכנזיה לפי דברי הרופא המטפל
בגלל שלא יודעים אם היא יהודיה או לא.
האם לדעתך צריך לעשות בדיקת טייזקס? האם צריך לעשות רצף הגן או למוטציות מסויימות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי - טייזקס - תגובה
פרופ' אנטוני לודר22/10/2013ישנה בדיקה סקירתית לטיי סקס ביוכימית וגם גנטית. אם רקע התורמת אינו ידוע, אדיף ראשית לערוך בדיקה ביוכימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. מה ההבדל בין
לי22/10/20132 הבדיקות.
מה אומרת הבדיקה הביוכימית?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)