לחוצה מאוד בבדיקות קריוטיפ התגלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחוצה מאוד בבדיקות קריוטיפ התגלה
    אביבית
    29/10/2013

שלום וברכה בת 42, לאחר 3 הריונות כימיים ביצעתי בדיקת קריוטיפ לבירור סיבות הפלות והתגלה אצלי מוזאיקה 10% לתסמונת טרנר!
    אני ממש לחוצה ולא יודעת האם אני יכולה להכנס להריון באופן תקין?
    מה זה בעצם אומר? האם זה בדרגה קשה ומה לדעתך הטיפול הנכון על מנת להכנס להריון תקין?
    האם זה נכון שהגן פוגע רק בעובריות ולא בעוברים ממין זכר?
    אודה לתשובתך..
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחוצה מאוד בבדיקות קריוטיפ התגלה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    04/11/2013

נדמה לי שאת צריכה יעוץ פרטני. לא מדובר בגן פגוע אלא פסיפס כרומוזומלי. לא הבנתי אם את בהיריון או לא. השאלה לגבי כניסה טבעית הינה יותר מיילדותית מאשר גנטי. השאלה אם יש לך מחזור רגיל. היריון טבעי נדיר מאד בנשים עם טורנר מלא אבל היו מקרים בודדים. לכן איש אינו יכול להגיד בוודאות מה סיכוי. זה יותר עניין של ניסיון מאשר מדע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 3 הריונות כימיים שעברתי

אביבית
    04/11/2013

הופניתי לבדיקת קריוטיפ ושם גילו לי מוזאיקה טרנר x,45,x(5)/46,xx(45
    אינני בהריון את הבדיקה ביצעתי לבירור הפלות חוזרות,
    המבנה המכני שלי תקין לחלוטין ווסת סדירה גובה תקין וללא סימנים חיצוניים של טרנר,
    הרופאה הגנטיקאית אמרה לי שלא מומלץ לי להכנס להריון כי זה יכול להיות מסוכן עבורי, האם זה באמת מסוכן לבעלות מוזאיקה 10%? היא הראתה לי מחקר שנכתב שהריון עלול להיות מסוכן לטרנריות.
    בנוסף יש לי בעייה של קרישיות יתר אני הטרוזיגוטית לפאקטור 5 ליידן. (תורשתי)
    בבקשה חוות דעתך.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 3 הריונות כימיים שעברתי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    05/11/2013

אחוז הפסיפס בתאי דם אינו בהכרח אחוז הפסיפס בבציות. לכן אני מסכים שיש סיכון להביא עובר(ית) עם בעיה כרומוזומלית (אני לא אוהב את המילה "סכנה"). תרומבופיליה הינה בעיה אחרת. עליך להתייעץ עם רופא נשים לפני כל היריון ולשקול טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' יקר קודם כל תודה על המענה

אביבית
    05/11/2013

דבר שני התכוונתי שהרופאה אמרה שהריון עלול להיות מסוכן עבורי כלומר שאני יכולה להיפגע פיזית, ולא העובר.
    אני גם רוצה לציין שאני גבוהה מפותחת ואין לי שם סממן חיצוני פיסיולוגי שמתאים לטרנר, למעט עקמת קלה בגב וקיפוזיס קל.
    איפה לדעתך ה10% מוזאיקה יכולה להימצא אצלי ועד כמה מצבי חמור?
    סליחה על השאלות הרבות פשוט זה נפל עליי ככה ביום בהיר לאחר בירור של הפלות חוזרות בבדיקת קריוטיפ ואני מאז לא מתפקדת ומאוד לא מרוכזת וקצת חוששת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו