מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה מאוד בבדיקות קריוטיפ התגלהאביבית29/10/2013
שלום וברכה בת 42, לאחר 3 הריונות כימיים ביצעתי בדיקת קריוטיפ לבירור סיבות הפלות והתגלה אצלי מוזאיקה 10% לתסמונת טרנר!
אני ממש לחוצה ולא יודעת האם אני יכולה להכנס להריון באופן תקין?
מה זה בעצם אומר? האם זה בדרגה קשה ומה לדעתך הטיפול הנכון על מנת להכנס להריון תקין?
האם זה נכון שהגן פוגע רק בעובריות ולא בעוברים ממין זכר?
אודה לתשובתך..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד בבדיקות קריוטיפ התגלה - תגובה
פרופ' אנטוני לודר04/11/2013נדמה לי שאת צריכה יעוץ פרטני. לא מדובר בגן פגוע אלא פסיפס כרומוזומלי. לא הבנתי אם את בהיריון או לא. השאלה לגבי כניסה טבעית הינה יותר מיילדותית מאשר גנטי. השאלה אם יש לך מחזור רגיל. היריון טבעי נדיר מאד בנשים עם טורנר מלא אבל היו מקרים בודדים. לכן איש אינו יכול להגיד בוודאות מה סיכוי. זה יותר עניין של ניסיון מאשר מדע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 3 הריונות כימיים שעברתי
אביבית04/11/2013הופניתי לבדיקת קריוטיפ ושם גילו לי מוזאיקה טרנר x,45,x(5)/46,xx(45
אינני בהריון את הבדיקה ביצעתי לבירור הפלות חוזרות,
המבנה המכני שלי תקין לחלוטין ווסת סדירה גובה תקין וללא סימנים חיצוניים של טרנר,
הרופאה הגנטיקאית אמרה לי שלא מומלץ לי להכנס להריון כי זה יכול להיות מסוכן עבורי, האם זה באמת מסוכן לבעלות מוזאיקה 10%? היא הראתה לי מחקר שנכתב שהריון עלול להיות מסוכן לטרנריות.
בנוסף יש לי בעייה של קרישיות יתר אני הטרוזיגוטית לפאקטור 5 ליידן. (תורשתי)
בבקשה חוות דעתך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי 3 הריונות כימיים שעברתי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר05/11/2013אחוז הפסיפס בתאי דם אינו בהכרח אחוז הפסיפס בבציות. לכן אני מסכים שיש סיכון להביא עובר(ית) עם בעיה כרומוזומלית (אני לא אוהב את המילה "סכנה"). תרומבופיליה הינה בעיה אחרת. עליך להתייעץ עם רופא נשים לפני כל היריון ולשקול טיפול מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' יקר קודם כל תודה על המענה
אביבית05/11/2013דבר שני התכוונתי שהרופאה אמרה שהריון עלול להיות מסוכן עבורי כלומר שאני יכולה להיפגע פיזית, ולא העובר.
אני גם רוצה לציין שאני גבוהה מפותחת ואין לי שם סממן חיצוני פיסיולוגי שמתאים לטרנר, למעט עקמת קלה בגב וקיפוזיס קל.
איפה לדעתך ה10% מוזאיקה יכולה להימצא אצלי ועד כמה מצבי חמור?
סליחה על השאלות הרבות פשוט זה נפל עליי ככה ביום בהיר לאחר בירור של הפלות חוזרות בבדיקת קריוטיפ ואני מאז לא מתפקדת ומאוד לא מרוכזת וקצת חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)