מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת תאים לאחר ביצוע צ'יפ גנטימירית20/01/2014
שלום,
אני בהיריון שבוע 20. ביצעתי לפני כשבוע בדיקת מי שפיר וצ'יפ גנטי, ללא סיבה רפואית אלא מתוך רצון להיות שקטה. יש לי עד סוף השבוע הזה אפשרות לבקש מאסותא שיבצעו שמירת תאים.
בהתייעצות עם רופא הנשים והיועצת הגנטית לגבי שמירת תאים, הם אמרו שבצ'יפ בגנטי בודקים את כל מה שיודעים לבדוק, אך ייתכן כי בשלבים מאוחרים של ההיריון יהיה ממצא שיידרוש בדיקה ספציפית בצ'יפ.
לדבריהם הסיכוי לכך הוא אמנם קטן, בייחוד לאור העובדה שכבר ביצעתי צ'יפ, אך הם עדיין ממליצים לשמור תאים.
מה שאני לא מבינה:
אם בצ'יפ הגנטי בודקים במילא את כל מה שיודעים לבדוק, זה אומר שגם אם יהיה ממצא מחשיד בבדיקות מאוחרות יותר - בכל מקרה לא ידעו לבדוק אותו בצ'יפ ומכך אני מסיקה שאין שום טעם לשמירת תאים במקרה זה. האם אני צודקת? או שמא מפספסת פה משהו?
לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה בנושא מהרופא והיועצת הגנטית, לכן מעלה את השאלה בפורום זה.
תודה,
בברכה,
מירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת תאים לאחר ביצוע צ'יפ גנטי - תגובה
פרופ' אנטוני לודר02/02/2014ראשית בדיקת ציפ חייבת להתבצע בהקשר לבעיה קלינית או ממצא חריג, אחרת לא ניתן לפרש תוצאות חריגות (אם יהיו). הבדיקה הינ סקירתית ולא אבחנתית (כי אין בעיה לאבחן). והיה ותופיע בעיה ההתייחסות אמורה להיות ספציפית לבעיה. ככלל אין המלצה לבצע צ'יפ "להיות שקטה" כאין באפשרות בדיקה סקירתית לשלול דברים ספציפיים. בכלל הגישה אינה נכנה. אין בהיריון אפשרות לשלול "הכל", בכל זאת דברים לא צפוים יכולים לקרות זו טבע של דברים. כל מה שניתן הוא לצמצם סיכונים על פי בדיקות שמומלצות ברפואה, שהן בדיקות שנבדקות במחקרים ומשמעותן ידועות ואומתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)