בדיקת דם לעומת מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם לעומת מי שפיר
    שירלי
    04/02/2014

שלום רב פרופסור,

בבדיקת הדם של השקיפות עורפית יצאה לי תוצאה של 1:350 סיכון לתסמונת דאון ולכן הופנתי לייעוץ גנטי ושם הומלץ לי לעשות את מי שפיר.

מנגד, רופא הנשים שלי אמר שכדאי לי לעשות את בדיקת הדם ש"מחליפה" את המי שפיר מאחר ואמנם היא לא בודקת את הכל כמו המי שפיר אבל כן נותנת תשובה לגבי התסמונת דאון שזה החשד שעלה מהבדיקה ואין בה סיכון.

לאחר התלבטות הלכתי לעשות את הבדיקת הדם VRIFI מאחר ואני חוששת מהסיכונים שכרוכים בבדיקת המי שפיר.
    הוסבר לי כי אמינות הבדיקה היא מעל 99.9 אחוז, ואני עדיין ממתינה לתוצאות.

בימים האחרונים חברה שהתייעצה עם רופאת הנשים שלה העלתה בפני את התהייה שאולי עדיף לי לעשות את בדיקת המי שפיר ולא להסתמך על הבדיקה כי היא לא לחלוטין אמינה.. אני פתאום חוששת שהבדיקת דם אכן לא נותנת תוצאה אמינה ומצד שני אני חוששת מהמי שפיר. אני ממש בחרדות לגבי זה ואני חייבת חוות דעת בנושא. אתה פרופסור ואני מאמינה שיש לך דעה נחרצת בנושא. אני ממש מבקשת שתאמר לי מה כדאי לי לעשות. תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם לעומת מי שפיר

הוספת תגובה

• בדיקת דם לעומת מי שפיר - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    11/02/2014

העניין הוא שאין הבטחה של 100% שהעובר יהיה בריא בשום בדיקה. בדיקת הדם לDNA עוברית אינה מאושרת כמחליף מי שפיר ע"י משרד הבריאות. יחד עם זאת היא מאד מדויקת כשכתבת. מידת הסיכון לתסמונת דאון נמוכה מאד, הרבה פחות מהסיכון מבדיקת מי שפיר. כשנכנסים להיריון חייבים להבין שאין הבטחות של 100%. ניתן לצמצם סיכונים בצורה מומלצת וכך עשית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו