מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם לעומת מי שפירשירלי04/02/2014
שלום רב פרופסור,
בבדיקת הדם של השקיפות עורפית יצאה לי תוצאה של 1:350 סיכון לתסמונת דאון ולכן הופנתי לייעוץ גנטי ושם הומלץ לי לעשות את מי שפיר.
מנגד, רופא הנשים שלי אמר שכדאי לי לעשות את בדיקת הדם ש"מחליפה" את המי שפיר מאחר ואמנם היא לא בודקת את הכל כמו המי שפיר אבל כן נותנת תשובה לגבי התסמונת דאון שזה החשד שעלה מהבדיקה ואין בה סיכון.
לאחר התלבטות הלכתי לעשות את הבדיקת הדם VRIFI מאחר ואני חוששת מהסיכונים שכרוכים בבדיקת המי שפיר.
הוסבר לי כי אמינות הבדיקה היא מעל 99.9 אחוז, ואני עדיין ממתינה לתוצאות.
בימים האחרונים חברה שהתייעצה עם רופאת הנשים שלה העלתה בפני את התהייה שאולי עדיף לי לעשות את בדיקת המי שפיר ולא להסתמך על הבדיקה כי היא לא לחלוטין אמינה.. אני פתאום חוששת שהבדיקת דם אכן לא נותנת תוצאה אמינה ומצד שני אני חוששת מהמי שפיר. אני ממש בחרדות לגבי זה ואני חייבת חוות דעת בנושא. אתה פרופסור ואני מאמינה שיש לך דעה נחרצת בנושא. אני ממש מבקשת שתאמר לי מה כדאי לי לעשות. תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לעומת מי שפיר - תגובה
פרופ' אנטוני לודר11/02/2014העניין הוא שאין הבטחה של 100% שהעובר יהיה בריא בשום בדיקה. בדיקת הדם לDNA עוברית אינה מאושרת כמחליף מי שפיר ע"י משרד הבריאות. יחד עם זאת היא מאד מדויקת כשכתבת. מידת הסיכון לתסמונת דאון נמוכה מאד, הרבה פחות מהסיכון מבדיקת מי שפיר. כשנכנסים להיריון חייבים להבין שאין הבטחות של 100%. ניתן לצמצם סיכונים בצורה מומלצת וכך עשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)