שאלה לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לי
    רויטל
    02/03/2014

בוקר טוב,

שאלה שלא ברורה לי , ישנם כל מיני סוגי מחלות ותסמונות הנגרמות עקב חוסר או עודף במקטעים מסויימים לדוגמא על כרומוזום מסויים...
    מה שבעצם אינני מבינה. הוא כזה ...אנסה לתת דוגמא לשאלתי
    למשל בתסמונת פראדר ווילי,אם חסר מקטע מסויים על הכרומזום אז נגרמת התסמונת....עכישיו השאלה בעצם אם חסר במקטע אחר על כרומוזום 15 לא יגרום לשום מחלה....האם המחלות שנגרמות הם על איזורים ספצייפיים בגופינו, בנקודות מסויימות ובמקומות אחרים אין מצב לחסרים או שגם אם ישנם הם לא מתבטאים במחלה...
    מקווה ששאלתי ברורה

תודה רבה לך רופא יקר ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לי

הוספת תגובה

• שאלה לי - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    02/03/2014

כל מצב של כמות חומר גנטי לא תקינה (חסר או עודף) וכן שינויים ברצף הDNA עלולים לגרום (אבל לא בהכרח) למחלה או לתסמונת. אין אפשרות להכליל כי כל שינוי הוא שונה. אם רוצים מידע נוסף יש לעיין באתר מידע למשל של NIH.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רויטל
    15/03/2014

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו