מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת גנטית לילדאלונה04/03/2014
שלום בני בן השלוש אובחן כאוטיסט ולמרות שעשינו לו המון בדיקות כולל ציפ גנטי לא מצאו סיבה לאוטיזם . המליצו לי לעשות לו בדיקת שנקראת whole exome שעלותה מאוד יקרה. הסיבה שאנו שוקלים לבצע לו את הבדיקה היא בגלל שאנחנו רוצים להביא עוד ילד . השאלה היא עד כמה הבדיקה באמת יכולה לתת תשובה האם מה שיש לילד הוא תורשתי או מקרה חד פעמי שקרה רק לילד ולא יקרה בהריון נוסף ? אני ממש מפחדת שיוולד לי עוד ילד אוטיסט ולכן אני מנסה לעשות כל בדיקה אפשרית אבל צד שני גם לא רוצה לזרוק כסף על משהו שלא ייתן לי תשובה מספקת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גנטית לילד - תגובה
פרופ' אנטוני לודר09/03/2014רוב הילדים עם ASD הגורם אינו ידוע. מה שכן ידוע שיש נטיה משפחתית אבל ברוב המקרים לא מדובר בגן מסוים שניתן לזהות. ככלל יש מחקר רב בחיפוש אחרי הגורם לאוטיזם ומלבד מקירם מסוימים, ברוב המקרים אין בדיקה בהיריון. Whole exome הינה טכניקה חדשנית שדרכה קיימת אפשרות שינויים גנטיים שאין אפשרות לזהות בבדיקות רגילות. קיימת אפשרות (כמה גדולה גם לא ידוע לצערי) שתמצא מוטציה ספציפית אבל גם קיימת אפשרות שלא תמצא מוטציה או יותר בעיתי, ימצא שינוי גנטי שמשמעותו אינו ידוע. לפני שעושים הבדיקה לקבל יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)