Cf

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Cf
    דנה
    26/03/2014

בהריון שבוע 31 . עשיתי בדיקות גנטיות לפני ההריון והכל יצא תקין. בסקירה 3 מצאו מעיים מובלטות וההמלצה היתה לברר על סיסטיק פיברוזיס. יש לציין שאני אשכנזיה ועשו לי את הבדיקה לזה לפני ההריון שהיתה תקינה. הבעיה היא שחשבנו שבעלי מזרחי מלא ( מלא עדות אבל כולם ממוצא מזרחי) ולפני שבועיים גילינו שסבא או סבתא שלו מצד האם היו ממוצא רוסי. השאלה היא האם העובדה שרק אני עשיתי בדיקה לסיסטיק פיברוזיס שיצאה תקינה מספיקה או שאם היינו יודעים שלבעלי חלק אשכנזי היו צריכים לבדוק את שנינו?האם היו בודקים עוד דברים בי לעניין הסיסטיק פיברוזיס בלבד אם היה ידוע דאז שלבעלי חלק אשכנזי? מה אני צריכה לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Cf

הוספת תגובה

• Cf - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    27/03/2014

עקרונית בדיקות סקירה הינן בכדי לקבוע סיכון. אם הבדיקה אצלך הייתה שלילית אין המלצה לבדוק את הבעל (בלי קשר למוצאו). עכישו המצב שונה כי יש בעיה קלינית. יש להתיעץ פרטני עם גנטיקאי על בירור CF מעמיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו