באיזה שבוע כדאי לגשת ליעוץ גנטי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באיזה שבוע כדאי לגשת ליעוץ גנטי?
    ענת
    07/04/2014

פרופ' אנטוני לודר שלום רב,
    אני רוצה לגשת לייעוץ גנטי פרטי אך מתלבטת באיזה שבוע הכי נכון לעשות זאת.
    נתונים כלליים-
    בת 36
    יש לי תאומים בני 8 בריאים
    הריון שלישי אחרי שנתיים של ניסיונות וטיפולים.

לתשובתך אודה,
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• באיזה שבוע כדאי לגשת ליעוץ גנטי? - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    07/04/2014

ככלל יש לבצע בדיקות סקר גנטיות לפני הריון כך יש לגשת למרפאה כבר. בהמשך רופא הנשים ידריך אותך אודות בדיקות סקר בהריון (שקיפות עורפית 12-13 שבועות) בדיקות ביוכימיות 14-16 שבועות ובדיקות על שמעיות 16 שבועות ואילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחדדת את השאלה

ענת
    07/04/2014

כנראה שלא הייתי ברורה בשאלה שלי-
    הרופא נשים המליץ לי על בדיקת ואריפיי בשבוע 10 בגלל הגיל שלי. הוא אמר שאם אעשה אותה אוכל לוותר על שקיפות עורפית וחלבון עוברי. קראתי על הבדיקה וגם על הצ'יפ הגנטי ואני רוצה להתייעץ עם איש מקצוע לפני שאני מקבלת החלטה.
    אני מתלבטת האם כדאי לגשת לייעוץ פרטי כבר עכשיו או רק אחרי שיהיו לי תוצאות של השקיפות+בדיקת דם נלווית+סקירה מורחבת+חלבון עוברי מה שאומר שבוע 16+?

מה היית ממליץ לי לפי הנתונים שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחדדת את השאלה - תגובה

פרופ' אנטוני לודר
    10/04/2014

לא נראה לי שיש צורך ביעוץ בשלב זה. אני ממליץ לפעול לפי המלותיו של רופא הנשים. צ'יפ אינו מומלץ בשלב זה אלא שיהיה ממצא לא תקין בהיריון ושבדיקה גנטית רגילה תהיה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וחג שמח!

ענת
    13/04/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו