מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרניטין נמוך (או חסר בקרניטין)ליאת09/04/2008
בבדיקות דם שנעשו לבתי בת ה-11 חודשים נמצאו ערכים נמוכים של קרניטין: 18.5, כשהטווח המצויין הוא בין 38 ל-50.
הבדיקות נעשו לה עקב התפתחות מוטורית איטית ושבירת אחוזונים בעקומות המשקל (כלפי מטה).
מקריאה מהירה ברשת אני מבינה שאכן יכול להיות קשר בין כל הנ"ל. כמובן שאפנה לרופא שהפנה אותנו לבדיקה, אך הוא נמצא בחופש בימים הקרובים ואני קצת בלחץ... מעוניינת לשמוע כל דבר הידוע לכן על התופעה ו/או הפנייה למקורות אינפורמציה בנושא. האם ייתכן שקיימת כבר פגיעה בלתי הפיכה (קוגנטיבית/מוטורית)? מהי רמת הדחיפות של מתן התוסף (קרינטין)?
תודה ובהצלחה עם הפורום.
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרניטין נמוך
פרופ' טלי שגיא13/04/2008זוהי רמה גבולית של קרניטין אשר אינה גורמת לתופעות קליניות. היא שכיחה מאד בילדים עם הפרעה בעליה במשקל כי רב הקרניטין מקורו בתזונה.
יש להשלים ברור ולבדוק חומצות אורגניות בשתן ואצילקרניטין. בשלב זה אין צורך בתוסף.
בברכה
פרופ שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! האמת היא שהספקתי כבר
ליאת14/04/2008לקבוע תור פרטי אליך. האם אין צורך לדעתך ביעוץ פנים מול פנים בשלב זה? (התור הוא רק בסוף חודש יוני).
האמת היא שבשל שילוב בין רגישות תחושתית באזור הפה לבין רגישות ללקטוז אני באמת מוצאת את עצמי קצת מוגבלת במגוון המזונות שאני יכולה להציע לה. היא אוכלת בעיקר מרקם טחון או דברים שהיא יכולה להמיס באופן מוחלט בפה (קרקר מסוג "פתית", למשל). במסגרת האוכל הטחון היא אוכלת פירות, ירקות, דגנים וקטניות. מאד לא מתלהבת כשמוסיפים לתערובת הירקות בשר. הבנתי שקרניטין נמצא בעיקר בבשר ובמוצרי חלב. בנוסף, היא יונקת. האם חלב האם הוא המקור היחיד לקרניטין כרגע מבחינתה? האם יש מזונות נוספים שאני יכולה לשלב בדיאטה שלה, במסגרת ההגבלות הללו?
ושאלה אחרונה: אני מבינה שרמת הקרניטין היא גבולית, אבל האם גם לאור התמונה הקלינית (כפי שאמרתי איחור מוטורי של מס' חודשים ומשקל וגובה נמוכים) לא כדאי לשקול מתן תוסף? ובכלל - האם קיימות תופעות לוואי או חסרונות ללקיחת התוסף?
שוב - תודה רבה!
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)