מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון שהתחיל עם שני שקים ובדיקת דםדניאלה28/06/2014
שלום
אני בהריון מתרומת ביצית.
גיל התורמת 26
אני בת 46 ובהריון שבוע עשירי
ההריון התחיל בשני שקים: אחד השקים יש דופק והתפתחות תקינה, בשק השני מעולם לא היה דופק אבל ניצפה חלבון עוברי.
כיום השק השני לאט לאט קטן -- אבל עדיין קיים! (לא ניצפתה שיליה בשק השני)
----
אני עומדת לעשות שקיפות עורפית בקרוב
לאחר מכן אני מתלבטת אם לשות את בדיקת הדם המשולשת לאחר השקיפות העורפית - כיוון שהבנתי שהמצאותו של השק השני שלא התפתח תשבש את התוצאות וסתם תלחיץ.
1.האם שק נוסף שלא התפתח יכול לשבש תוצאות בבדיקה המשולשת?
2. האם השק הנוסף יכול לשבש תוצאות של בדיקת הדם NIPT שמחליפה את דיקור מי השפיר? - בחברה שעושים את בדיקת הדם הזו (חברת פרונטו) - נאמר לי שהם כן מסוגלים לבצע את הבדיקה במצב של שק נוסף שלא התפתח מכיןן שהם עושים מיפוי של כרומוזומים רנדומאלי ולא מכוון.
3. במידה והשק שלא מתפתח ייעלם וייספג - האם עדיין ה DNA של העובר שלא התפתח נמצא בדם שלי?
אשמח לתשובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים פה?
דניאלה29/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון שהתחיל עם שני שקים ובדיקת דם - תגובה
פרופ' אנטוני לודר29/06/20141. כן
2. קרוב לוודאי לא, הבדיקה תלויה במבצע ורק הוא יכול לקבוע סופית
3. אין מספיק ניסיון בבדיקות DNA לדעת מה מידת ההשפעה של שק ריק. ההגיון אומר שיתכן שתהיה השפעה אפילו שלא התפתחה שליה מלאה, אבל לא ידוע לי דרך לקבוע בוודאות.
נ.ב. לא עניתי מידי כהתנתי את ביני, אני עובד כמתנדב, ועונה כשמזדמן לי. אני מקווה שזה מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה שלך לשאלה השנייה - מתחמקת
דניאלה01/07/2014איך ייתכן שאינך בקיא במגוון המבצעים ושיטותיהם של בדיקת הדם NIPT ??
הרי אתה בוודאי יכול לשער שתשובתו של המבצע תהיה משוחדת - הרי הם עושים כסף והרבה כסף על חשבונם של אנשים - ותשובתם תהיה משוחדת
--
איך ייתכן שפרופסור בממעמדך לא יכול לענות על השאלה הבסיסית - האם בכלל יש לאחד המבצעים בשוק שיטה שיכולה להיות מהימנה במקרה של הימצאות שני שקים או התחלה של הריון עם שני שקים
--
תשובתך אינה מספקת ומתחמקת!
אתה כפרוסור בתחום אמור לדעת לענות על השאלה באופן אובייקטיבי - ולא להתחמק ולהטיל את המשימה על החברות המבצעות את הבדיקה -שמובן וברור לכולם האינטרס הכלכלי שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)