מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשאות ל PKDרונית30/04/2008
אני בהריון בשבוע 13. אובחנתי בגיל 15 כסובלת מ ADPKD (כליות פוליציסטיות), אבל תפקודי הכליות שלי תקינים.
רציתי לדעת אם ניתן לבדוק נשאות למחלה אצל העובר באמצעות בדיקת מי שפיר?
מהי הפרוצדורה שעלי לעשות כדי ששני הגנים (PKD1 ו PKD2) יבדקו בבדיקת מי השפיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APKD
ד''ר דורית לב30/04/2008שלום רב,
קודם כל צריך לבדוק אצלך. אם לא תמצא מוטציה אצלך אין מה לבדוק זאת במי השפיר.
הגנים האלה נבדקים בחו"ל בעלות גבוהה . וזה תהליך שלוקח זמן.
בכל מקרה מומלץ שתעברי בדיקות US של כליות העובר
בברכה,
דר' דורית לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאות ל PKD
רונית30/04/2008האם קופת חולים כללית מממנת את הבדיקה הגנטית הזו ?
הנפרולוגית שלי הסבירה שכמעט לא ניתן לראות ציסטות אצל העובר כי הן מאוד קטנות בשלב זה (ורק לקראת גיל 9-10 ניתן לראות אותן ב US).
האם הדבר נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליות פוליציסטיות
יעל11/04/2010שלום
אני מתכננת להכנס להריון שאלתי היא כזו: אחותי סובלת מכליות פוליציסטיות ומועמדת להשתלת כליה. הוריי עברו את הבדיקה ואינם נושאים את הגן הזה. האם יש סיכוי שגם אני נושאת את הגן והאם צריך לעבור בדיקה גנטית. והיה ואני נושאת את הגן מה זה אומר מבחינת הריון ואילו בדיקות צריך לעשות לעובר?
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליות פוליציסטיות
ד''ר לינה באסל13/04/2010שלום,
חשוב לדעת על איזה בדיקות גנטיות מדובר. האם לאחות יצאה בדיקה גנטית לא תקינה? איפה בוצעה הבדיקה? באיזה שיטה?
מומלץ לקבל יעוץ גנטי מסודר עם כל התוצאות של בירור משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)