מחלת FMF

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת FMF
    נטע
    18/06/2008

בני סובל מהתקפי חום חוזרים אחת לחודש החל מגיל שנתיים, היום הוא בן 6.
    בשנים הראשונות היה החום מלווה בכאבי בטן, גרון וראש. בשנתיים האחרונות החום מלווה רק בכאבי ראש, החום נמשך כ 24 שעות, חום של 38.9.
    התחלפו אצלנו כמה רופאות בשנים אלו, הרופאה הראשונה טענה שזה ויראלי ולא נתנה לי שום טיפול, הרופאה השניה לפני כשנה חשדה שזה פאפא, וגם לא נתנה לי שום טיפול, רופאה שלישית שבדקה אותו שלחה אותי לשניידר לבדיקות, שם עשו לו בדיקה גנטית ל FMF וגילו מוטציה בגן אחד.
    הרופא המטפל נתן לנו טיפול תרופתי של קולכיצין לנסיון לחצי שנה הקרובה, כרגע הוא לוקח כבר כשבועיים את התרופה ובכל זאת קיבל אתמול התקף דומה, כאב ראש וחום.
    האם התרופה לא אמורה למנוע את ההתקפים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת FMF

הוספת תגובה

• FMF

ד''ר דורית לב
    18/06/2008

איזו מוטציה נמצאה לו ומאיזה מוצא אתם?
    לגבי הקולחיצין איזה מינון הוא מקבל? אמנם צפויה השפעה די מהר אבל בכל זאת יש צורך בששה חדשים. ניתן גם להעלות את המינון.

דר' דורית לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FMF

נטע
    19/06/2008

נמצא כי הוא נשא מוטציה V726A
    הוא מקבל כדור אחד ליום
    אני ממוצא לבנוני ובעלי פרסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FMF

ד''ר דורית לב
    19/06/2008

כדאי להמשיך בטפול ולשקול בהמשך העלאת המינון ל 1 מג במידה ועדיין אין שפור
    דר' דורית לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו