מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ubiquinone מול Idebenoneשרית24/06/2008
שלום רב,
אני בת 38, סובלת מתשישות, בעיות שינה ודיכאון כרוניים כבר כמה שנים.
אני רוצה להתחיל לנסות לקחת תוסף של קו- אנזים Q10
. אני יודעת שיש 2 סוגים
ubiquinone והנגזרת שלו - Idebenone-, שהיא יותר מסיסה בשומן.
כדי לבחור בינהם, אודה מאד אם תוכלו לענות לי:
מה החסרונות ומה היתרונות של כל אחד מהם.
והאם יש קונטרה-אינדיקציות לנטילה שלהם.
והאם יכולים להסב נזק כלשהו, במקרים מסוימים?
מי מהם כרוך בפחות סיכון?
אני שואלת זאת, כי מניסיוני אין "free launch". אם לוקחים חומר כלשהו, אז הוא עושה טוב בדברים מסוימים, ויכול לגרוע באחרים.
(דוגמא לנזקים תיאורטיים שאני חושבת עליהם, אך יכול להיות שכלל לא נכונים:
- אולי נטילתם עלולה "להאיץ" את המיטוכונדריות יותר מדי ,
או להגביר את החימצון בהם, בצורה שתגביר את הרדיקלים החופשיים, ואז תהרוס את המיטוכונדריות?
- אולי נטילת קונאזים Q10 מבחו, "תנוון" את ייצור העצמי שלו ע"י הגוף, ואז אם אפסיק לקחת את התוסף, יהיה לי פחות מאשר לפני שהתחלתי )
מקווה מאד שתוכלו לענות לי
הרבה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UBIQUINONE
פרופ' טלי שגיא25/06/2008לבעיות לא ספציפיות כמו שאת מתארת את יכולה לנסות COQ הזמין יותר בבתי המרקחת. IDEBENONE יש להזמין מחו"ל. אין הוכחות מדעיות להשפעה של שני הסוגים.
פרופ שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)