חולה CPT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולה CPT
    אילו
    12/10/2008

שלום אני חיל בן 19 ואני כנראה חולה בCPT2 אני באמצע לעשות בדיקות רציתי אם אפשר קצת מידע על המחלה והאם יש דרך לרפא אותה תודה רבה אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולה CPT

הוספת תגובה

• [email protected]

ד''ר גאונה אלטרסקו
    28/10/2008

CPT2 היא מחלה גנטית מטבולית הנגרמת משינוי באנזים שכתוצאה מזה סוגים מסוימים של שומנים לא מגעים לגופיפים בשם מיטוקונדריה. הגופיפים הללו זקוקוים לסוג הזה של שומנים ליצירת אנרגיה. עקב כך מופיע חולשת שרירים אחרי מאמצים . בדרך כלל במאמצים יש שבירות של סיביים של שרירים בהופעת חומר הנקרא מיוגלובין בשתן.
    הטיפול הוא מניע ממאמצים קשים, מניעת מצבים של צום וניתן לקחת L carnitine
    מומלץ לעבור בירור גנטי לפני שאתה מביא צעצעים . המחלה מורשת בצורה אוטוזומלית רצסיבית זאות אומרת שדרושים שני עותקים לא תקינים של הגן כדאי לגרום למחלה. אם אתה חולה אז יש לך שני עותקים לא תקינים ותמיד תעביר עותק אחד ל צעצעים כך שכולם יהיה נשאים אך לא חולים. בשביל זה דרוש שהבת זיג לא תהיה נשאית לשינוי בגן הגורם למחלה. ניתן לבדוק את הגן-אפשר לפנות לאחד המכונים הגנטים.

ד"ר גאונה אלטרסקו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה CPT2

אילן
    07/11/2008

איפה אני יכול לקבל מידע על המחלה(CPT2)?באינטרנט?רופא מומחה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן בארץ אפשר לעשות בדיקת רצף

סימה
    19/04/2009

האם קיימת אפשרות לעשות בדיקת רצף של הגן CPT2 בישראל
    ואם כן - היכן
    תודה, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצף CPT2

ד''ר גאונה אלטרסקו
    19/04/2009

שלום
    היתי מנשה במכון גנטי בבית חולים ולפסון או הדסה עין כרם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CPT2

ד''ר גאונה אלטרסקו
    19/04/2009

שלום
    מדובר במחלה קלה שהרבה פעמים לא יודעים שיש לנו אותה. מה מתבטא בכאבי שירירם במאמצים גדולים וצום. אין טיפול לריפוי אך מומךץ להמנע ממאמצים גדולים וצום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו