מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת חלבון עוברי - תסמונת דאוןדורי18/10/2008
שלום רב אני בהריון בשבוע 31 כרגע בשבוע 16+5 לאחר בדיקת חלבון עוברי התוצאות היו: AFP - 0.69 לפי MOM 0.2-2.0 HCG - 0.77 לפי MOM 0.15-3.0 UE3 - 0.78 לפי MOM מעל 0.15 הסיכון לפי גיל 1:875 לפי שקלול הבדיקה וגיל 1:1742 השאלות: 1. האם מדד AFP כשלעצמו יצא נמוך? לפי כל מה שקראתי כאשר הוא נמוך זה עלול להיות סימן לתסמונת דאון 2. במדד AFP הנורמה של MOM פי כל המאמרים שקראתי אמור להיות 0.5 - 2.0 - ובמעבדה זו של כללית רשום בתוצאות הבדיקה 0.2 - האם זה מקבול\תקין? הרי אם זה אכן אמור להיות 0.5 זה עוד יותר מקרב את המדד AFP כלפי מעטה 3. מהאם אני יכולה להיות רגועה עם תוצאות הבדיקה? אני מאוד חרדתית כרגע והפחד שחס וחלילה זה מה שיש לעובר שלי לא משחרר אותי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר [email protected]
ד''ר גאונה אלטרסקו28/10/2008ס"כ הסכון שלך המשוחלל של גיל ובדיקות הוא סיכון נמוך לתסמונת דאון . סיכון זה לא עומד בקריטריונים לבדיקת מי שפיר לפי המלצות האיגוד הגנטיקאים. יחד עם זה בדיקת מי שפיר זו הדרך היחידה לשלול בוודאות תסמונת דאון או מומים כרומוזומלים אחרים אחרים. הסיכון להפלה כתוצאה מבדיקת מי פשיר היא 1:200.
ס"כ הAFP שלך בגדר התקין. בכל מקרא ניתן לבצע סקירת מערכות מורחבת לשלילת מומים בעובר.
בהצלחה
ד"ר גאונה אלטרסקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)