מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- X שביראושרת16/11/2008
שלום רב, הייתי רוצה לדעת אם מחלת ה-X השביר היא מחלה דומיננטית / קודומיננטית / רציסיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X שביר
ד''ר גאונה אלטרסקו17/11/2008X שביר היא מחלה בתאחיזה לכרומוזום X זאות אומרת בנות נשאיות יכולות ללדת בנים חולים. הסיכון ללידת בנים חולים הוא לפי מספר ההזרות. X שביר היא מחלה מיוחדת הנגרמת במספר חזרות של 3 אותיות גדול מהתקין. עד 54 חזרות זה תקיןץ מעל האשה נשאית וככל המספר חזרות יותר גדול זה יכול להתפרץ במיוחד אצל בנים לגודל מעל 200 ואז זה גורם לפיגור שיכלי. אשה עם 100 חזרות עם תעביר לצעצע את הX החולה תמיד שיתפרץ אפילו לבנות.
גם הנשים הנשאיות יכולות לסבול מהפסקת מוקדמת של המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאות של איקס שביר
אושרת18/11/2008שלום רב, היום גיליתי שאני נשאית של X שביר. בעוד חודשיים אהיה בת 35, לפי הייעוץ הגנטי שקיבלתי היום, הבנתי שלפי הסטטיסטיקה אחרי 35 יהיה לי קשה להביא ילדים, או ליתר הדיוק אני לא אהיה פוריה יותר, זה אמור להתרחש בגילאים 35 ל-40. כיום אני בהריון הראשון שלי, בשבוע ה-19+2. יש לי שתי שאלות: 1) האם אפשר להוציא ביציות מגופי ולהקפיא אותן, וכשארצה אפשר יהיה לעשות הפריה עם הזרע של בעלי? 2) האם אפשר להוציא ביצית שנושאת את האיקס התקין ולא את האיקס השביר? תודה מראש, אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)