התיעצות דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות דחופה
    מירב
    23/11/2008

בפורום אחר באתר זה כתבתי את ההודעה הבאה: "סבתי נפטרה לפני שנים רבות מסרטן הלבלב ולפני כשנה גם דודה שלי נפטרה (בתה) מאותה סיבה האם זה מקריות או תורשתי? האם ניתן לעשות מעקב כלשהו בנושא? ובכלל-האם ישנו אורח חיים המקטין סיכוי למחלה זו? שמעתי לא פעם-על תזונת ירקות ופירות והתעמלות-האם זה נכון? אשמח לקבל מידע מפורט על מנת שאהיה עם האצבע על הדופק" הרופאים שם הציעו לי להתיעץ עם מומחה לגנטיקה בנושא זה מכיוון שנדירים הם המקרים בו סרטן הלבלב הוא תורשתי. האם את יכולה לאזן אותי קצת ולהבהיר לי את הנושא? כמומחית לגנטיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות דחופה

הוספת תגובה

• יעוץ דחוף

ד''ר גאונה אלטרסקו
    24/11/2008

כדאי לפךנות ליעוץ גנטי
    אין גן מסוים שניתן לבדוק היום לסרטן לבלב אלה אם יש במשפחה גם סרטן שד אבל יש מעקב מסוים שניתן לעשות לגילוי מוקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה-אשמח אם תוכלי להתייחס

מירב
    24/11/2008

לא ידוע לי במשפחה על מישהי שחלתה בסרטן השד אלא רק לגבי סרטן הלבלב כפי שציינתי- השאלה היא האם יש טעם לערוך בדיקות כלשהם או שרוב הסיכוי הוא שגם סבתי וגם דודתי חלו זה מקרה? בנוסף, לא זכור לי הוראת רופא לערוך בדיקות אצל אבי ואחיו לאחר מקרים אלו אני אישית בת 30 אמא לבת קטנה (שמהרגע שהיא נולדה אני די דאגנית לכל הנושאים האלה). השאלה היא כיצד עלי להתנהג על פי מידע זה האם עלי לרוץ ולהבדק? והאם בדיקת דם כללית לא מאותת לגבי מחלות שונות כגון אלו (בכל מה שנוגע לכדוריות דם וכד')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו