התיעצות דחופה-המשך....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות דחופה-המשך....
    מירב
    24/11/2008

לא ידוע לי במשפחה על מישהי שחלתה בסרטן השד אלא רק לגבי סרטן הלבלב כפי שציינתי- השאלה היא האם יש טעם לערוך בדיקות כלשהם או שרוב הסיכוי הוא שגם סבתי וגם דודתי חלו זה מקרה? בנוסף, לא זכור לי הוראת רופא לערוך בדיקות אצל אבי ואחיו לאחר מקרים אלו אני אישית בת 30 אמא לבת קטנה (שמהרגע שהיא נולדה אני די דאגנית לכל הנושאים האלה). השאלה היא כיצד עלי להתנהג על פי מידע זה האם עלי לרוץ ולהבדק? והאם בדיקת דם כללית לא מאותת לגבי מחלות שונות כגון אלו (בכל מה שנוגע לכדוריות דם וכד'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות דחופה-המשך....

הוספת תגובה

• יעוץ דחוף

ד''ר גאונה אלטרסקו
    24/11/2008

אין בדיקת דם כללית שניתן לעשות
    אם אין שום סיפור משפחתי אחר של סרטנים פרט לסרטן לבלב יש היום המלצה לעשות מעקב שכולל אולטראסאונד אנדוסקופי ולהתחיל בערך 10 שנים לפני הגיל שהכרוב משפחה חלה בסרטן לבלב. אני חושבת עדיין שכדאי בזמנך הפנוי (לא דחוף) לפנות ליעוץ גנטי רק לוודה שאין עוד סרטנים במשפחה (סרטן שחלות ?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו