שאלה בנוגע לייעוץ גנטי טרום לידתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לייעוץ גנטי טרום לידתי
    אלמונית
    06/12/2008

שלום רב, אני מקווה שאני שואלת שאלתי בפורום, שיכול לתת לי תשובה מדעית, ובמידה ולא- אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקום המתאים לקבלת התשובות. בעלי הינו כבד-לשון, אין לנו ילדים והוא מאד רוצה ילד/ה. אני רואה את יחס החברה לבעלי, את חוסר הסבלנות בחברה שלנו- חברה מודרנית ומהירה, את הדיעות הקדומות כלפיו, ואת האפשרויות העומדות בפניו או הסיכויים "להצליח" ולהתקדם בחברה, בעבודה, לפתח קריירה וכיוצא בזה. עד אשר הדבר מביא אותי שלא לרצות להביא לעולם ילד כמותו (כבד-לשון). הייתי מעוניינת לדעת האם ניתן כיום לאבחן בבדיקות גנטיות, טרם כניסה להריון: האם העובר עשויי להיות בעל פגם בדיבור, כפי שניתן לאבחן מחלות או פגמים שונים בטרם הכניסה להריון? כמו כן, אשמח לקבל הכוונה לאתרים בהם מפורסמים מחקרים על גמגום וגנטיקה. נורא קשה לי למצוא מחקרים כאלו, עד אשר נראה כמעט שלא קיימים מחקרים כאלו. תודה אלמונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוץ גנטי טרום לידתי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    07/12/2008

השאלה הגדולה זאות מה הסיבה לזה שבעלך כבד לשון. האם זה תוצאה מבעיה בשמיעה, האם זה מום במערכת פנים של הפה לוע? או הרבה סיבות אחרות. עד שאין אבחנה ספציפית אצל בעלך לא ניתן להגיד אם אשפר או לא לבצע בדיקה גנטית בזמן ההריון. אם את רוצה בירור בנושא זה את צריכה קודם להתחיל מבדיקה של הבעל לאסוף כל האינפורמציה ללכת לגנטיקה ולראות אם ניתן להגיע לאבחנה אצל בעלך ורק אז נוכל להגיד משהוא על העובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנושא.

אלמונית
    08/12/2008

ראשית, תודה על תשובתך. ברצוני לדעת היכן ניתן לאבחן את בעלי לגבי סיבת הגמגום או מה הבדיקות שעליו לעבור לשם כך? בילדותו, וגם בבגרותו, הוא הלך לאנשי מקצוע רבים, (ביניהם קלינאיי תקשורת), ועד כמה שלי ידוע הוא מעולם לא קיבל כל אבחנה לגבי הגורם לגמגום אצלו. (היו ניסיונות "לרפא" את גמגומו או להפחיתו - אך ללא הצלחה נראית לעין. ) בנוסף, בנוגע לבדיקה הגנטית (במידה ותהיה כזו) - האם ניתן לבצעה טרם התעברות או רק בעת תקופת ההריון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו