בדיקות גנטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות גנטיות
    ליאת
    24/12/2008

שלום רב אני בתחילת הריון כשלפני ההריון (לפני כמה שנים) עשיתי כל הבדיקות הגנטיות המומלצות כולל לאחרונה גם SMA בבירור שעשיתי בימים אלה נמצא שישנן עוד כ 4 בדיקות הנמצאות בקטגורית "הלא מומלצות" אני אחרי טיפולי פוריות ארוכים ותוהה האם יש צורך בבדיקות הללו? עד כמה יודעים על המחלות הנ"ל? והאם יש לי צורך להוסיף מתח על מה שכבר קיים גם ככה? תודה מראש ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    25/12/2008

שלום
    קודם כל חשוב שתגידי לי מה המוצא שלך ושל בן זוגך. נכון שהבדירות סקר גנטיות מתחלקות לבדיקות מומלצות ע"י האיגוד הגנטיקאים , בדיקות שניתן לבצע ובדיקות לא מומלצות. השאלה אם את מדברת על בדיקות שניתן לבצע או בדיקות לא מומלצות (יש חבדל). בבדיקות לא מומלצות יש רק שתי בדיקות : אחד זה נשאות לחירשות לכל המוצאים, ואחד זה רק לאשכנזים (מחלת גושה שהיא גם מחלה קלה וגם יש טיפול)
    בדיקות שניתן לבצע הרוב זה גם לאשכנזים ומדובר במחלות חמורות רק שהסיכוי להיות נשא הוא יותר קטן מאשר לבדיקות המומלצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר גאונה אלטרסקו שלום

ליאת
    26/12/2008

אני מודה לך מאוד על תשובתך ולשאלתך אני ממוצא אשכנזי מלא ובעלי חצי אשכנזי חצי סורי עברנו את הבדיקות" טאי זקס , מוקוליפודיזיס ,אנטי טרפסין , בלום ,פנקוני,דיסאוטומוניה משפחתית,CF,קנוון,נימאן פיק A B, שביר X , גושה ולאחרונה SMA. בהתייעצות טלפונית עם יעוץ גנטי נאמר לי שיש עוד בדיקת החרשות , גליקוגן ,תסמונת אשר ועוד בדיקה שאינני זוכרת את שמה. ושוב לשאלתי האם יש צורך לעשות גם את הבדיקות הנ"ל? מה השכיחות שלהן? וכמה מכלל האוכ' עושים אותן בכלל? תודה מראש על תשובתך ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו