בדיקות גנטיות לפני תרומת ביצית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות גנטיות לפני תרומת ביצית
    נועם
    05/01/2009

שלום, אני לפני תרומת ביצית מקייב. התורם ממוצא אשכנזי. נאמר לי שהבדיקות המומלצות הן: CF, איקס שביר, אגירה גליקוגן, אלפא 1, חירשות- קונקסין, SMA. לגבי כל שאר הבדיקות נאמר שלא רלוונטיות (כנראה בגלל מוצא האם). האם נכון? הרי גם התורמת היא למעשה ממוצא אשכנזי ואז יש לפחות 16 בדיקות שמבצעים. מי רצוי שיעשה את הבדיקה התורם בארץ או התורמת בחו"ל. הבנתי מהמרפאה הגנטית בתה"ש שלא את כל המוטציות הלא יהודיות הם יודעים לבדוק. אודה על תשובתכם, נועם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות לפני תרומת ביצית

ד''ר גאונה אלטרסקו
    06/01/2009

שלום
    אני קצת מבולבלת?
    התורמת של הביצית ממוצא רוסי והתורם זרע ממוצא אשכנזי?
    אם כן צריך לבצע הבדיקות שנאמר לך.
    אם גם התורמת ביציות אשכנזיה וגם התורם זרע אשכנזי אש יש כמו שאמרת 16 בדיקות לעשות.
    נכון שלא כל המוטציות בלבנים לא יהודים מסוגלים לבדוק ב CF . עדיף שהתורם ממוצא אשכנזי יעשוה את הבדיקה הזו אם מדובר בתורם אחד אשכנזי ואחד רוסי לא אשכנזי. אם שניהם אשכנזים או אפילו אשכנזים חלקית ניתן לעשות כל ה16 בדיקות לא משנה מי פרט מX שביר שתמיד התורמת ביצית צריכה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

נועם
    08/01/2009

שלום, בהמשך לתשובתך, התורמת אינה יהודיה. תורם הזרע ממוצא אשכנזי (רוסי). גם היעוץ הגנטי וגם רופאת הנשים שלי אמרו שיש לעשות את הבדיקות שציינתי ולא את כל ה- 16. אני מניחה שזה כיוון שהתורמת אינה יהודיה. האם זה נכון ? תודה, נועם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו